sunnuntaina, tammikuuta 18, 2015

Suomen romahdus: uussuomettuminen etenee nopeasti

HS kirjoittaa:

"Ilmavoimien kaavailema harjoittelu yhdessä Viroon tulevan Yhdysvaltain lento-osaston kanssa on nostattanut eripuraa Suomen ulkopolitiikan johdossa.
HS:n tietojen mukaan presidentti Sauli Niinistö ja ulkoministeri Erkki Tuomioja puuttuivat hankkeeseen, kun Puolustusvoimien harjoitusohjelmaa käsiteltiin presidentin ja valtioneuvoston kesken ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa (utva).
Harjoituksen herättämä vastustus ilmeisesti yllätti virkamiehet. Ilmavoimat osallistuu entuudestaan vähintään pari kertaa vuodessa Baltian maissa Itämeren alueen harjoituksiin ja myös Naton päivystysosastojen harjoituksiin.

Päätökset harjoituksiin osallistumisesta pitäisi tehdä utvassa viimeistään ensi kuussa.

...Presidentin kanslia sekä ulko- ja puolustusministerit eivät kommentoineet hanketta HS:lle.

Puolustusvoimien harjoitusohjelman käsittely utvassa on ollut aiemmin yleensä rutiinitapahtuma."

Tällaisia pieniä merkkejä siirtymisestä pois Lännen leiristä kohti uussuomettumista tulemme kuulemaan jatkossakin. Tuomioja ja Niinistö eivät asioita perustele. Uussuomettumiseen ei kuulu avoimuus eikä läpinäkyvyys. Siihen kuuluu kansan enemmistön sokea usko presidenttiin.

Suomi on hyvin ikävä maa ja muuttuu jatkuvasti ikävämmäksi. Niinistöä aletaan kutsua valtiomieheksi - todellisuudessa hän on ajamassa Suomea kohti uussuomettumista. Syytä emme tiedä - uskoakseni syynä on Venäjän harjoittama uhkailu Suomea kohtaan.

Surullista on erityisesti tuo "ei kommenttia"-linja.

Varsinkin vanhemmille suomalaisille se, että valtiojohto ei perustele päätöksiään, antaa luottamusta että kyseessä on suuri kekkosmainen valtiomies, jolla on tietoa mitä tavallisilla kuolevaisilla ei ole. Siis avoimus-vaje todennäköisesti vain kasvattaa Niinistön ja Tuomojan kannatusta ikäisteni keskuudessa.


Ei kommentteja: