Venäjä on luomassa uutta itäblokkia ympärilleen Neuvostoliiton malliin. Osin eri valtioista kuin edellistä itäblokkia, osin samoista.
Venäjä käyttää tässä työssään tietysti hyväkseen myös hyödyllisiä idioottejaan, jotka ovat osin samaa porukkaa kuin Neuvostoliiton käyttämät hyödylliset idiootit (äärivasemmisto, vasemmistososialidemokraatit kuten Halonen) ja osin eri porukkaa (äärioikeisto kuten Ranskan FN, Unkarin Jobbik ja Itävallan FPÖ). Jussi Halla-aho kutsui näiden äärioikeistolaisten ja äärivasemmistolaisten ryhmien edustajia EU-parlamentissa yhteisnimellä Putinin puolue.
Itäblokin rakentaminen etenee monella rintamalla:
1. Ylen ohjelmassa "Sota joka jäätyi" kerrotaan, miten Putin painosti Armenian olemaan allekirjoittamatta EU:n assosiaatiosopimusta ilmoittamalla, että jos lähenette EU:ta, teitä ei pian maana edes ole olemassa. Samaan aikaan Venäjä myi Armenian perinteiselle viholliselle Azerbaidjanille runsaasti aseita. Azerbaijan uhkaa vallata armenialaisenenmmistöisen Vuoristo-Karabahin alueen, joka on kiistelty alue maiden välissä, joten hyökkäyksen uhka on todellinen.
Putin onnistui saamaan Armenian hylkäämään jo valmiiksi neuvotellun sopimuksen alkuvuodesta 2015.
2. Yhdysvallat arvelee, että Venäjällä on suunnitelma miehittää Ukraina. Miehitys etenee toki hitaasti, välillä Venäjä esittelee rauhansuunnitelmia, jotka se sitten rikkoo, ja valtaa uusia alueita Ukrainalta. Sitten Venäjä esitää uuden rauhansuunnitelman, jonka Euroopan chamberlainit sitten hyväksyvät pitkin hampain ja yrittävät saada Ukrainankin allekirjoittamaan suunnitelman. Ranskan presidentti yrittää jopa saada Venäjän pakotteet lopetettua, jos Venäjä tekee "yhteistyötä". Tämä sykli takaa, että Ukraina menettää hiljalleen uusia ja uusia alueita. Venäjä luottaa siihen, että lopulta Ukraina antaa periksi ja luopuu itsemääräämisoikeudestaan, kuten Armenia.
3. Uskoakseni Suomea on uhkailtu myös olemaan liittymättä Natoon. Niinistö tietää, että liikkumavaramme on hyvin pieni, ja hän jo myöntänyt itselleen, että Natoon ei päästä. Siksi hän esitteli ns. "neljän jalan" turvallisuuspoliittisen linjansa, joka käytännössä merkitsee sitä, että olemme edelleen hyvin riippuvaisia Venäjän hyvästä tahdosta turvallisuutemme osalta. Mitään turvatakuita Suomella ei ole. Neljän jalan turvallisuuspolitiikka on Keisarin Uudet Vaatteet, jolla pyritään saamaan kansalaiset uskomaan että emme ole uussuomettumisen tiellä.
Venäjä rakentaa siis uutta itäblokkia. Armenian asema uuden itäblokin jäsenenä on varmistettu. Hiljalleen hivuttamalla Venäjä pyrkii estämään Ukrainan ja Suomen kaikki liikkeet kohti länttä. Jos Ruotsi liittyy Natoon, Suomi ei seuraa mukana, koska ei uskalla.
Suomessa tarvitaan - edes Suomen kunnian takia - samanlainen Venäjän suunnitelmia vastustava liike kuin Armeniassa ja Ukrainassa. Armeniassa taistelu on toki jo hävitty, mutta taistelun jatkaminen on kunniakasta. Ukrainalla on vielä mahdollisuuksia, jos muut Länsimaat sitä tukevat.
Suomelta puuttuu rohkeus vastustaa Venäjää, koska suomalaiset pelkäävät että menettäisivät mukavan elämänsä, kännykkänsä ja etelän lomansa jos he alkaisivat vastustaa Venäjää. Kansan terveen vähemmistön on kuitenkin vastustettava kehitystä, mutta samalla tajuttava että kansan enemmistö ei hedonismissaan ole valmis tekemään mitään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti