tiistaina, helmikuuta 26, 2008

Repivä keskustelu maahanmuutosta

Siihen repivään keskusteluun ja syyttelyyn mikä tällä hetkellä käydään maahanmuutosta ja rasismista haluan omalta osaltani sanoa:

1. Itse olen joissain tapauksissa syksyllä 2006 käyttänyt ilmaisuja jotka ovat loukkaavia ja omasta mielestäni turhia. Olen siitä pahoillani ja pyydän anteeksi jo toisen kerran. Jos minut halutaan siitä haastaa oikeuteen, niin vastaan puheistani sitten siellä. (Yhteydenotto osoitteeseen kansankokonaisuus@gmail.com niin ei tarvitse käyttää aikaa identiteetin arvaamiseen.)

2. Kohta 2 ei millään tavalla muuta muuksi sitä että Suomen on todella valittava maahanmuuttajansa tarkasti. En näe miten Suomea hyödyttäisi ottaa suuria määriä maahanmuuttajia esimerkiksi islamilaisista maista tai Saharan eteläpuoleisesta Afrikasta - päinvastoin.

3. Ne ihmiset, jotka kiistävät kohdassa 2 esitetyn valikoimisen oikeutuksen tai sen järkevyyden, esittävät usein itsensä suurina humanisteina. Itse uskon, että monessa tapauksessa on kyse moraalisesta mädännäisyydestä: Oma hetkellinen etu voittaa keskustelussa ja loistaa moralistina menee kansakunnan kokonaisedun edelle. Pikemmin kuin humanismista on kyse äärimmäisestä narsismista ja/tai älyllisestä epärehellisyydestä.

4. Väestönlaatu on julkishyödyke ja näihin talkoisiin osallistuminen on melko kallista. Talkoolaisia syytetään oikeudessa ja demonisoidaan webissä. Vapaa-matkustajat saavat moraalisia irtopisteitä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eräs keino maahanmuuttajien valikointiin on pisteytys.

Tässä linkki Kanadan pistelaskuriin.

http://tinyurl.com/3785lu

Vaadittava pistemäärä on 67.

Mikä minua tässä miellyttää on, ettei ylintä ikärajaa ole.

acc

Jukka Aakula kirjoitti...

Olen hiukan samoilla linjoilla.

Kulttuurien väliset konfliktit pitää ottaa huomioon. Muslimimaahanmuuttajia ei pidä ottaa niin kauan kuin tämä konfliktitilanne on näin ilmeinen kuin on.

Valkea kirjoitti...

Joka tapauksessa Jukka, herää kysymys miksi blogisi nimi on Kansankokonaisuus. Yrität hyvää hyvyyttäsi auttaa kaikkia, mutta osalta saat kiitokseksi negatiivisuutta. Miksi heitä pitäisi auttaa? Eläkööt omissa oloissaan niinkuin haluavat. Miten olisi Kansanosa uudeksi nimeksi?

Maahanmuuttoa on silti syytä vastustaa.

- Saa ottaa talteen, Jussi K. Niemelä siellä yliopistolla -

IDA kirjoitti...

Kokonaisuuden rajat ovat sumeat. Silti kokoaminen on aina rakentavampaa, kuin osittaminen tai purkaminen :)

Niemelä varmaan, vaikka ei yliopistolla olekaan, julkaisee joskus kirjan: Keräämäni verkkotekstit ilman kontekstia. Kunhan se nyt ensin mullistaa nykytieteen. Siinäkin sillä on ilmeisesti vähän konteksti ja kokonaisuus hukassa.