sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Maahanmuuttajat ja politiikka

Astrid Thors haluaisi kieltää islamistisen puolueen toiminnan, oikeusministeri Tuija Brax ei ota kantaa asiaan, mutta vaatii että tilannetta on seurattava.

"Yhdistymisvapaus on keskeinen oikeus, joka on taattu myös perustuslaissa. Yhdistyslaki ja puoluelaki asettavat rajoituksia puolueen toiminnalle, mutta lakeja täytyy tulkita äärimmäisen väljästi. Kaikkea muuta pitää suvaita paitsi suvaitsemattomuutta.", toteaa taas oikeusministeriön julkisoikeusyksikön johtaja Sami Manninen.

Esimerkkinä suvaitsemattomuudesta mainitaan sharia-laki.

Ihmettelen hiukan tätä logiikkaa:

Noin kaksi kolmasosaa muslimeista kannattaa shariaa. (Lähde World Values Survey. Tutkimuksessa haastateltiin seitsemän suuren muslimimaan asukkaita.) Thorsin logiikalla kai voi sanoa että kaksi kolmesta islamilaisesta maahanmuuttajasta on suvaitsemattomia ? Jos suvaitsemattomuus koetaan tällaiseksi ongelmaksi, miksi suvaitsemattomia yleensä otetaan maahan ?

Jos suuri osa tietystä maahanmuuttajaryhmästä leimataan tällä tavalla suvaitsematomiksi, he auttamatta myös vieraantuvat suomalaisesta yhteiskunnasta:

Teidän tapanne ajatella ei ole pelkästään väärä vaan myös laiton.

Itse en tietenkään kannata shariaa. Kannatan myös suurta malttia muslimien maahanmuuttoon. Mutta siinä määrin kuin muslimeja päästetään tänne, he tuovat vääjäämättä tänne myös omat arvonsa ja mielipiteensä mukanaan. Sitä on hyvin vaikea välttää. On jopa merkkejä siitä että toisen ja kolmannen polven muslimimaahanmuuttajat ovat fundamentalistisempia kuin muut.

Parhaassa tapauksessa nämä fundamentalistimuslimit ajavat omia joskus jyrkkiäkin mielipiteitään demokraattisesti ja kansalaistoiminnan kautta.

PS. Kumpi muuten nyt on suvaitsevaisempi Thors vai minä ? Kumman mielipiteet pitäisi illegalisoida ?

Sen toteaminen että

a) kulttuurien välinen taistelu on käynnissä islamin ja lännen välillä,
b) lännen on varauduttava siihen jotta säilymme,
c) yksi tapa varautua taisteluun on rajoittaa muslimien maahanmuuttoa Suomeen (Eurooppaan)

on arkista ajattelua eikä mitään muukalaisvihamielisyyttä. Ei kai Mannerheimkaan ollut muukalaisvihamielinen kun 30-luvulla vaati maanpuolustusmäärärahojen nostamista?

Sen sijaan Manninen ja Thors kiistävät muslimeilta oikeuden ajatella omalla päällään. He sanovat faktisesti että olette ihmisinä ihan ok, mutta mielipiteenne ja kulttuurinne ovat vääriä ja pahoja. Voitte tulla tänne Suomeen työhön, mutta se edellyttää että luovutte typeristä mielipiteistänne ja arvoistanne.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

a) kulttuurien välinen taistelu on käynnissä islamin ja lännen välillä

Miten länsimainen kulttuuriton kulttuuri voisi muka taistella islamilaista kulttuuria vastaan?

Jukka Aakula kirjoitti...

Tuo on kyllä äärimmäisen kulttuuripessimistinen käsitys.

Kulttuuri muodostuu menesta pienestä ja suuresta asiasta. Esimerkiksi suomalaisuuteen kuuluu toki monia asioita.

Tietysi tilanne voi olla menossa tuohon suuntaan mistä puhut. Siinä mielessä konflikti voi olla ihan tervetullut herättäjä,

"Finnland erwache !" voisi sanoa eteläisiä naapureitamme mukaillakseni.

Vasarahammer kirjoitti...

Jukka näköjään kirjoitti samasta aiheesta kuin minä. On suuri paradoksi, että Thors samaan aikaan haluaa tuoda Suomeen suuren määrän shariaa kannattavia ihmisiä ja kieltää shariaa kannattavan puolueen, ennen kuin se on perustettu.

Se, että lännessä jotkut luulevat elävänsä "kulttuurittomassa kulttuurissa", ei tarkoita, että länsimaista kulttuuria ei olisi olemassa. Nämä relanderit eivät vain tunnista länsimaisen kulttuurin ominaispiirteitä tai pitävät länsimaisia arvoja universaaleina.