torstaina, helmikuuta 14, 2008

Australian aboriginaalien tilanne

Australaian valkoiset ovat saaneet itselleen hyvän omantunnon kun pääministeri pyysi anteeksi aboriginaalien huonoa kohtelua - mm. sitä että 100000 aboriginaalilasta otettiin huostaan omilta perheiltään.

Steve Sailer esittää kysymyksen voisiko olla että huostaanotot olisivat johtuneet jostain muusta kuin valkoisten rasismista. Ainakin nykytilanteessa aboriginaalilapset elävät niin helvetillisissä oloissa että huostaanotot tuntuisivat perustelluilta.

Australialainen Sunday-lehti kertoo aboriginaaliyhteisöjen väkivallasta, raiskauksista ja alkoholismista. Aboriginaalinainen joutuu rutiininomaisesti väkivallan kohteeksi. Aboriginaalinaisen todennäköisyys joutua väkivallan kohteeksi on 45 kertainen valkoisen väestön naiseen verrattuna.

Anteeksipyyntö on minusta perusteltu, mutta se ei ratkaise aboriginaalien tämänhetkisiä ongelmia. Poliittinen korrektisuus on estänyt Sailerin mukaan tähän mennessä australialaisia käsittelemästä aboriginaalien todellisia ongelmia. Onneksi asiasta nyt puhutaan.

Intialaiset ratkaisivat erään aboriginaaliryhmän ongelmat pari vuotta sitten aika siististi - vaikea uskoa että ratkaisu kuitenkaan olisi yleistettävissä ainakaan kovin laajalle: Pohjois-Sentinelin saari eristettiin kokonaan ulkomaailmalta.

Katso myös HS:n artikkeli.

Ei kommentteja: