keskiviikkona, maaliskuuta 19, 2014

Suomi ei ole erityinen

Tuomioja väitti eilen, että Venäjän kansan enemmistö ei halua sotaa Ukrainan kanssa. Luotan vilpittömästi siihen, että Tuomioja puhuu sitä mitä hän toivoo että on totta. Venäjä on osoittanut, että kansa saadaan helposti sotakiihkon valtaan.
Suomalaiset on ylipäätään vallalla mm. Halosen viljelemä ajatus että "Suomen ja Venäjän suhteet ovat hyvät ja ERITYISET". Suomi on toki siinä mielessä erityinen kuin väkivaltaisen aviomiehen vaimo on ERITYINEN aviomiehelle. Suomessa uskotaan, että Suomella ja Venäjällä on hyvät suhteet mutta Virolla ja Venäjällä ei. Tosiasia on, että Viron on kuin väkivaltaisen aviomiehen ENTINEN vaimo joka on päässyt miehestään eroon.
Suomessa uskotaan, että mitä tapahtuu Ukrainassa johtuu siitä, että Ukrainassa on suuri venäläinen vähemmistö ja Suomen tilanne on TÄYSIN ERILAINEN koska Suomi ei kuulunut Neuvostoliittoon. Georgiassa oli 1,6%:n venäläisvähemmistö ja sinnekin Venäjä hyökkäsi. Suomi kuului Venäjän keisarikuntaan.
Suomi ei ole ERITYINEN. Ei kovin erityinen ainakaan. Jokainen maa on tietysti jollain lailla erityinen, mutta vain narsisti uskoo todella omaan erityisyyteensä. Tosiasiat ovat seuraavat:
Suomi on Natoon kuulumaton Venäjän naapurimaa, joka on kuulunut historiallisesti pitkän aikaa Venäjään. Suomi kuuluu tosin EU:hun mutta EU ei tarjoa mitään turvatakuita. Maassa on merkittävä venäläinen vähemmistö. Maan politiikassa on pitkä myöntyyspolitiikan perinne Venäjää kohtaan, jonka tehokkutteen uskotaan lähes sokeasti.  
Muuta Suomesta ei nyt tarvitse asioiden ymmärtämiseksi tältä osin tietää.

Ei kommentteja: