torstaina, toukokuuta 17, 2007

Suvaitsevaisuuden fasismi

Ns. suvaitsevaiset edustavat Suomessa nykypäivän fasismia. Esimerkiksi ns. sukupuolten tasa-arvoisuus-vaatimus - eli vaatimus että naisella pitää olla sama palkka kuin miehellä, mutta miehellä ei ole samaa oikeutta lapsiinsa kuin naisella - on "suvaitsevaisten" fasismia. Miesten oikeus omiin lapsiinsa ja lasten oikeus isään evätään viittaamalla "lapsen etuun" - lue äidin etuun.

Yle kertoo kirkon sisällä esiintyvästä fasismista:

Kullaan kappeliseurakunnan kappalainen Eero Kavasto syyttää Suomen evankelisluterilaista kirkkoa fasistimaisista piirteistä.

Kavaston mukaan kirkko pyrkii painostamaan pappeja etenkin naispappeuskysymyksessä. Kavasto sanoi viime viikolla Kotimaa-lehdessä hyväksyvänsä naispappeuden, mutta ei kirkon johdon armotonta linjaa niiden miespappien suhteen, jotka eivät voi tehdä yhteistyötä naispappien kanssa.

Kavaston mukaan kirkko pyrkii kahlitsemaan työntekijöidensä mielipiteet ja määräämään, miten he saavat ajatella.

Kavasto vertasi kirkon tilannetta 30-luvun Saksan fasismiin. Kavasto sanoo Ulvilan Seutu -sanomalehden haastattelussa olevansa nyt yhä vakuuttuneempi siitä, että kirkko on kääntymässä fasismiin ja eri mieltä olevien ihmisten vainoamiseen.

Kavaston mielestä kirkon nykyistä "tasa-arvohömpötyslinjaa" vastaan on todella vaikea taistella.

- Konformistit eivät siedä non-konformisteja eli samanmieliset eivät siedä eri mieltä olevia. Kirkossa näyttää käyvän juuri näin. Fasismi verhoutuu tässä tapauksessa sinänsä kauniin naamion taakse ja siten oikeutetaan valittu tie muka ainoana oikeana. Onko tämä muuta kuin fasismia, Kavasto pohtii


Mikko Ellilän tapaus kertoo toisenlaisesta suvaitsevaisten fasismista.

Ei kommentteja: