lauantaina, huhtikuuta 19, 2014

Putin konstruoi perusteluja Ukrainan itä- ja eteläosien Venäjään liittämiselle

Täällä jotkut kommentoijat väittävät usein että Venäjä ei halua ottaa Ukrainan alueita haltuunsa. New York Times kertoo siitä, mikä on tämänhetkinen Putinin virallinen propaganda:

Mr. Putin, appearing cool and confident during a four-hour question-and-answer show, referred repeatedly to southeast Ukraine as “New Russia” — a historical term for the area north of the Black Sea that the Russian Empire conquered in the 1700s. And, he said, only “God knows” why the region became part of Ukraine in the 1920s, signaling that he would gladly correct that error.

Nyt Putin siis puhuu siitä miten Itä- ja Etelä-Ukrainan "liittäminen Ukrainaan" oli "erehdys". Asian esittäminen erehdyksenä signaloi tietysti sitä, että Putin haluaa "korjata" asian samalla tavalla kuin hän "korjasi" senkin "erheen", että Krim liitettiin 50-luvulla Venäjään. Vain vähän aikaa sitten Venäjän propaganda totesi, että Venäjä ei halua hajoittaa Ukrainaa vaan luoda federaation.

Putinin länsimaiset hyödylliset idiootit yrittävät pysyä Putinin propagandan mukana ja kertoa kulloistakin "totuutta" kuin Orwellin 1984 kirjassa poliittinen puhuja. Milloin Ukraina on keinotekoinen rakennelma, milloin sen hallitus on laiton, milloin Venäjä ei halua liittää Ukrainan alueita itseensä vaan haluaa vain tukea itäukrainalaisten tai ainakin heidän vähemmistönsä pyrkimystä federaatioon, milloin se haluaa palauttaa alueita Venäjälle.

Jos Putinia ei pysäytetä ja hän saavuttaa uusia voittoja ja "palauttaa" puolet Ukrainasta Venäjälle, hänen propagandansa sisältö tietysti muuttuu ja hyödyllisten idioottien mielipiteet samaan aikaan. Kun eteneminen Ukrainan suunnalla on pysähtynyt esim. Puolan rajalle, Putinin katse kääntyy vaikkapa Narvan tai Lappeenrannan suunnalle ja hän alkaa "suuren valtiomiehen" tavoin "korjata" uusia "erehdyksiä" kuten Suomen "laitonta" irrottautumista Venäjästä.

Tällä hetkellä hyödylliset idiootit "tietävät", että Venäjä ei uhkaa Suomea. Mutta kaikkihan me venäläisestä panslaavistisesta diskurssista "tiedämme", että "suomalaiset ovat kykenemättömiä hallitsemaan itseään". Senkin "erehdyksen", että Suomen suuriruhtinaskunta irtaantui Venäjästä, Putin ehkä haluaa korjata.

Mutta Venäjän propagandan - ja sitä myötä myös hyödyllisten idioottien puheiden - sisältö muuttuu koko ajan. Se on dynaamista. "Erehdyksiä" konstruoidaan jatkuvasti uusia.

Ps. Geneven neuvottelut Ukrainan rauhoittamiseksi on tietysti osa tätä putinilaista teatteria. Obamakaan ei siis puheittensa mukaan oikein luota Venäjän lupauksiin ko. neuvotteluissa, mutta Länsi kuitenkin suostui osallistumaan ko. teatteriin, mikä on tietysti äärimmäisen surullista.Ei kommentteja: