torstaina, huhtikuuta 10, 2014

On kaksi tapaa äänestää - Wahlroos äänesti jalan

Wahlroos äänesti jalan. 

Vaikka en pidä koko miehestä, ensi ajatus on, että haluaisin kiittää Nallea. Wahlroosin jalanäänestäminen on ääni, jota poliittinen eliitti ja kansa kuuntelevat. 

Tavallisen keskiluokkaisen maata pystyssä pitävänkään ihmisen ääni ei paljoa vaikuta. En kuvittele, että Wahlroosin etu on 100% minun etuni, mutta komppaan itse tapaa äänestää. Kieltämättä on itsellekin monta kertaa tullut viime kuukausina mieleen, että tekisi mieli poistua maasta turvallisuuspoltiikan takia. Onko kansan enemmmistön ja poliittisen eliitin motiivi tukea ns. sitoutumattomuutta (haavoittuvuutta) lopulta pelkkä vittumaisuus?

Työkykyisillä ja varakkailla on aina kaksi strategiaa a) rakentaa ja puhaltaa yhteen hiileen tai b) äänestää jalan. Se, kumpi on parempi strategia riippuu siitä miten muut pelaavat.

Seuraan muuten mielenkiinnolla myykö Nalle kartanonsa - kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Joensuun - jollekin putinilaiselle kaksoiskansalaiselle. Se olisi tietysti vihoviimeinen teko, mutta Suomen poliittinen eliitti on senkin mahdollisuuden luonut sallimalla a) kaksoiskansalaisuuden, b) antamalla venäläisille oikeuden ostaa Suomesta maata, c) mahdollistamalla maahanmuuton Venäjältä ja d) ylläpitämällä maataloustukia.

Ei kommentteja: