lauantaina, maaliskuuta 01, 2008

Loukkaaminen

Mannerheimin esittäminen homona loukkaa monia suomalaisia, myös minua.
Suomessa on ihmisiä joille toisten tunteitten ja arvojen tarkoituksellinen loukkaaminen on itseisarvo.

Ainahan toisten tunteitten loukkaamista ei voi kokonaan välttää. Ymmärrän että esimerkiksi vuoden 1918 teloituksista puhuminen - ja anteeksipyynnön vaatiminen - voi joillekin ihmisille olla välttämätöntä samalla kun toiset ihmiset loukkaantuvat siitä, että teloituksista jatkuvasti puhutaan samalla kuin valkoisten urotyö (Suomen vapauttaminen) unohdetaan.

Ymmärrän myös sen, että monia ihmisiä loukkaa se, että puhun rodusta, sanon että negroidien äo on alempi kuin muitten ihmisten ja vaadin että maahanmuutto Afrikasta ja muslimimaista minimoidaan. Tunteitten loukkaaminen ei ole päämääräni vaan valitettava sivutuote.

9 kommenttia:

puolimieli kirjoitti...

Mutta se, että jotkin mätäpaiseet käyttävät kaiken aikansa toisten tunteitten ja kansallisten arvojen loukkaamiseen on todella vastenmielistä. "Pieni poika sisälläni" toivoisi sydämestään, että tämä ristiriita suomalaisuuden mädättäjien kanssa voitaisiin ratkaista viimeistä piirtoa myöten vuoden 1918 tapaan.

Tällaista ajattelua en ymmärrä. Onko ihanneyhteiskuntasi sellainen, jossa kaikki ajattelevat samalla tavalla ja toisinajattelijoihin sovelletaan Hitlerin ja Stalinin metodeja?

Minusta kansallisvaltion tulee perustella itsensä rauhanomaisesti käytännön toimivuudellaan (niin kuin on tapahtunutkin) ja asia-argumentein (näin ei ole tapahtunut; jostakin syystä antinationalistiset ajattelumallit jylläävät ns. sivistyneistön keskuudessa). Näistä väkivaltafantasioista on vain haittaa nationalismille.

Jukka Aakula kirjoitti...

Ymmärsit minut väärin. sanoin että "pieni poika sisälläni" ajattelee noin.

En tietenkään aikuisen oikeasti ole tuota mieltä. Tämä oli tapa ilmaista tunne.

Pitääkö kaikki asiat selittää rautakangasta.

Lotta Roti kirjoitti...

Kaikkia primitiivireaktioita ei kuitenkaan kannata minun mielestäni kirjoittaa julki kaikkien luettavaksi. Sellainen antaa kuvan, että on kokee ne ainakin sen verran hyväksyttäväksi, että ne on sopivaa lausua ääneen, vaikka se ei pitäisi paikkansakaan.

Jukka Aakula kirjoitti...

Voi tietysti olla että olet oikeassakin. Joskus on hyvä sanoa että "vaikka ensimmäinen tunteeni on viha, ymmärrän silti olla lyömättä".

Jukka Aakula kirjoitti...

Poistan tuon tekstin osan,

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä poisto. Osoitti harkintakykyä. Parempi näin kuin selittää että tämä on vain "symboleilla leikkimistä ja merkityksillä pelaamista".

Valkea kirjoitti...

Tässä on tekstiä loukkaamisen ammattilaisilta:

Infidels are your sworn enemies (Sura 4:101).
Be ruthless to the infidels (Sura 48:29).
Make war on the infidels who dwell around you (Sura 9:123, 66:9).
Fight those who believe not in Allah nor the Last Day (Sura 9:29).
Strike off the heads of infidels in battle (Sura 47:4).
If someone stops believing in Allah, kill him (al-Bukhari 9:84:57).
Take neither the Jews nor the Christians for your friends (Sura 5:51, 60:13).
Never be a helper to the disbelievers (Sura 28:86).
Kill the disbelievers wherever you find them (Sura 2:191).

Jukka Aakula kirjoitti...

Kiitos puolimieli, roppe ja lotta että selititte asian minulle. Todellakin kuvittelin että teksti antoi selvästi viestin että "tunnetasolla vihaan syvästi mutta älyllisesti ymmärrän että ei tästä nyt kannata pelihuosujaan revätyttää saati alkaa ketään kohtaan agressiviseksi".

Todellinen vaikutelma oli sitten kaikkea muuta kuin maltillinen.

Anonyymi kirjoitti...

Arjalainen veri pääsi saksalaisissa sekoittumaan niin, että heissä virtasi jopa "rodullista pohjasakkaa edustavien suomalaisten verta", väitti kreivi J. A. de Gobineau 1800-luvulla. Suomalaiset olivat outo alkuperäiskansa, jota riivasi taipumus väkivaltaisuuteen.