torstaina, syyskuuta 20, 2007

Piilorasismista

Suomalaisia syytetään usein piilorasismista.

Piilorasismilla tarkoitetaan ilmeisesti sitä, että suomalaiset pitävät ryssä- ja neekerisanan käyttöä epäasiallisena mutta suhtautuvat ventovieraisiin ihmisiin terveen epäluuloisesti.

Sisimmässään suomalainen piilorasisti tietää että tietyt väestö- ja roturyhmät syyllistyvät aina ja kaikkialla rikoksiin kuten raiskauksiin ja terrorismiin useammin kuin muut. Siksi suomalainen ei suosi näitten väestöryhmien maahanmuuttoa. Suomalainen ei kuitenkaan huuda epäluuloaan toreilla ja turuilla.

Heidi Hautala sen sijaan ei ole piilorasisti.(Viittaan mm. Hautalan ehdotukseen afrikkalaisten maahanmuuttajien aktiivisesta rekrytoinnista.)

Itsekään en ole piilorasisti, vaan kannatan asioitten avointa esilletuomista.

8 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Mutta kuitenkaan et uskalla kirjoittaa asioiden oikeilla nimillä, eli puhua suoraan. Vaan verhoat ajatuksensi mitä mielikuvituksellisemmien asioiden taakse. Kuten esimerkiksi vaikkapa tuo USA:n asuntoluottokriisi, joka johtuu mielestäsi mustien tyhmyydestä. Vaikka ei niin kovin kauankaan ole kuin Suomessa oli pankkikriisi, jossa pankkeja käytännössö meni konkurssiin. Mustien syytä sekin varmaan...?

Jukka Aakula kirjoitti...

Tietty varovaisuus on järkevää kun ottaa huomioon että Suomessa yritetään saada totuudenpuhujia kuten Mikko Ellilää tai Tatu Vanhasta oikeuteen. Voit kutsua sitä peloksi, jos haluat.

Oletko koskaan lukenut Gorkin Vakoojaa. Se on aina ajankohtainen kirja ja kuvaa mitään huonon itsetunnon omaava ihminen hankkiutuu tsaarin vallan vastustajien seuraan ja vakoilee näitä tsaarin salaisen poliisin laskuun.

Tuollaisia Vakoojia - ja muita niljakkaita maanpettureita - on nykyään niin kuin oli Bobrikovin aikaankin. On valtion korkeissa viroissa, on eduskunnassa ja on lehtien toimittajissa.

Löydät varmasti kirjasta itsesikin.

Nimetön kirjoitti...

Eli tunnustatko kirjoituksellasi olevan avoin rasisti?
Ainakin Ellilä sitä taitaa olla. Tosin hänen syynsä eivät ole järkiperäisiä, vaan kyse on jostain muusta. Ja luulempa, että jatkoa seuraa.

Mitä mieltä olet muista ihmisen perusoikeuksista kuin sananvapaudesta?

Jukka Aakula kirjoitti...

Vaadin avointa keskustelua. Sananvapaus on vapaankeskustelun edellytys.

Leimaaminen erilaisilla termeillä on kyseenalaista. En toiki väitä että olisin aina itse kyennyt ns. aikuismaiseen keskusteluun. Kaikilla on oppimista.

Nimetön kirjoitti...

No mitä mieltä olet muista perusoikeuksista?

http://www.eduskunta.fi/kirjasto/Lait/hm_2.html

http://www.ihmisoikeudet.net/

Jukka Aakula kirjoitti...

Kyllähän tuo laki ok:lta näyttää.

Ulkomaalaisten vapaa liikkuminen on ok, jos ulkomaalainen on laillisesti maahan saapunut.

Nimetön kirjoitti...

Entä uskonnonvapaus jne.?

Jukka Aakula kirjoitti...

Mitenkä niin. Tottakai kannatan uskonnon vapautta.

Tietysti ei uskonnonvapaus oikeuta mitä tahansa kuten esimerkiksi terrorismia.