torstaina, syyskuuta 06, 2007

Islamistiterrorismi Saksassa

Saksassa on poliisi onnistunut ainakin osittain neutraloimaan islamistien yrityksen rakentaa autopommeja ja iskeä mm. Frankfurtin lentokentälle, amerikkalaisten joukkojen tukikohtiin ja amerikkalaisten sotilaiden käyttämiin diskoihin.

Die Welt toteaa tänään että Saksa on tarjonnut islamisteille helpon toimintaympäristön (Freiraum) jossa liikkua vapaasti ja rekrytoida uusia jäseniä. Tämän asiantilan on Die Welt lehden mukaan muututtava. Ratkaisuna on mm. pakkointegraatio. Rauhanomaisiakaan rinnakkaisyhteiskuntia ei pidä hyväksyä. Muslimiyhteisöjen on otettava vastuu jäsentensä toimista ja harjoitettava yhteisöllistä painostusta jäseniään kohtaan.

Kysymys tietysti herää miten todennäköistä on, että muslimiyhteisöt ryhtyvät tällaiseen painostukseen ja siinä lisäksi onnistuvat. Liberaalissa yhteiskunnassa on vaikea nähdä miten muslimiyhteisöt voisivat olla vastuussa jäsentensä teoista. Todennäköisesti saksalaisen yhteiskunnan on muututtava vähemmän liberaaliksi kuin se nykyään on. Yhteisöjen vastuu jäsenistään pitää ehkä kirjoittaa lakiin.

21 kommenttia:

IDA kirjoitti...

Vieläkö siellä lauletaan tätä?

http://youtube.com/watch?v=3x8ZtWqUFuA

Integroituminen ei välttämättä ole helppoa. Varsinkaan, jos ei ole yritystä. Epäilen vähän, että Saksa tulee olemaan ensimmäinen maa, joka alkaa jotenkin organisoimaan siirtolaisten paluumuuttoa maasta pois.

Nimetön kirjoitti...

Rasistiset ryhmät toteuttavat kansallissosialismin rotuoppia hyökäten muita alempina pitämiään rotuja vastaan. Tavoitteena on usein etninen puhdistus, keinona muun muassa muiden kansallisuuksien pelotteleminen pois maasta

Jukka Aakula kirjoitti...

Tarkoitat ilmeisesti että myös äärioikeistolaiset tekevät terroritekoja esimerkiksi Saksassa muslimeja yms. vastaan ? En kiistä sitä sitä.

Enkä hyväksy. Myännän kyllä että olen ajatellut että muslimien tekemät terroriteot tyyliin Madridin pommi-isku ovat aivan eri kaliiberin juttuja kuin uusnatsien teot. Voin olla subjektiivinen.

Nimetön kirjoitti...

Vai olisiko kyseessä sodankäynti sotaa käyvää maata kohtaan.
Mitenkäs valkoinen nationalistinen terrori. ETA, IRA, EX -Jugoslavia, Venäjä jne.
Mitä mieltä olet Amerikan asuttamisesta? Tai Australian. Tai Etelä-Afrikan.Jokaisella kansallahan on teidän mielestä oikeus omaan alueeseensa ja kulttuuriinsa.
Kyllä kai rasismia esiintyy myös Suomessa? Vaikka sitä tekijät eivät tunnustakaan ( olisiko itselleenkin liian iso pala). Ja myös kiihotusta kansanryhmiä kohtaan. Kyse on vain siitä mihin vedetään raja.

Ps.
Eikö sun pitänyt jättää mulle antamatta kallisarvoinen palstatilasi?

Jukka Aakula kirjoitti...

Kuten olen sanonut minulla ei ole mitään muslimeja vastaan. Ajattelen vain niin että konflikteja esimerkiksi Euroopan alueella pitäisi minimoida. Siksi on aivan turha balkanisoida Eurooppaa tuomalla tänne suuria määriä muslimeja. Miksi konflikteja pitäisi tekemällä tehdä ?

Olen käynyt islamilaisissa maissa useita kertoja ja aion käydä edelleenkin. Ei minulla ole isöamia vastaan yhtään mitään. Kaikissa ideologioissa on puolensa.

Amerikan valtauksesta yms en ole mitään mieltä. Se on tapahtunut kauan aikaa sitten eikä siihen voi enää vaikuttaa. Surullinen asia on että esim. Maya-kulttuuri tuhoutui. Olen lukenut esimerkiksi mayojen kalevalaa Popol Vuhia lapsilleni. Kun sitä lukee, tuntuu surkealta että espanjalaiset hävittivät tuon kulttuurin.

Sensuroin kommentteja vain tarpeen mukaan. Jos pysyt asiallisensa niin saat kommentoida. Aivan turha siitä asiasta on jankuttaa. Minulle on jo selvää että jos se sinusta olisi kiinni minun sananvapauteni otettaisiin pois ja niin monen muunkin.

Nimetön kirjoitti...

Eli tavallisten islamistien "harrastuksena" eurooppaan päästyään on ryhtyä pamauttelemaan paikkoja?

IDA kirjoitti...

Nyt mä tajusin! Arabialaisen nimen mielestä Saksan jalkapallojoukkue hoilaamassa Dieser wegiä Xavier Naidoon johdolla on rasistinen ja natsistinen aktio.

Helpottaa hänen kommenttiensa ymmärtämistä huomattavasti

;)

Nimetön kirjoitti...

Nationalistiväkivaltaa:

San Sebastian. Poliisi ja mielenosoittajat ovat ottaneet yhteen Espanjan Baskimaalla San Sebastianissa. Kahakka syntyi laittomassa mielenosoituksessa, jonka olivat järjestäneet baskien separatistijärjestö Etan kannattajat.

Viranomaisten mukaan yhteenotoissa loukkaantui 11 ihmistä, joista viisi oli poliiseja. Poliisi pidätti yhdeksän mielenosoittajaa.


Mielenosoituksella haluttiin ajaa vangittujen Eta-terroristien asiaa.

Nimetön kirjoitti...

Lisää natinalismiterrorismia:

San Sebastian/Logrono. Espanjan Baskimaan itsenäistymistä ajava Eta yritti räjäyttää pommin Espanjan pohjoisosassa, mutta pommi ei räjähtänyt, kertoi poliisi maanantaina.

Eta ilmoitti aikeestaan puoli tuntia ennen kuin pommin oli määrä räjähtää Espanjan puolustusministeriön rakennuksen edustalla Logronossa. Noin sata kiloa räjähteitä oli sijoitettu autoon myöhään sunnuntai-iltana.

Eta on ilmoittanut jatkavansa pommi-iskuja, koska neuvottelut hallituksen kanssa oat epäonnistuneet.

Jukka Aakula kirjoitti...

Tässä on nyt semmoinen juttu että baskit ovat asuneet Euroopassa tuhansia vuosia. Ei heitä voi häätää terrorismin takia.

Mutta miksi pitää hankkia lisää terroristeja islamilaisista maista ?

Jukka Aakula kirjoitti...

Se että jokin terrorismi on nationalistista ei tietenkään tee terrorismista sen hyväksyttävämpää.

Onhan maailmansivu ollut monenlaista terroria - vasemmistolaista (RAF), vasemmistonationalistista (ETA), anarkistista, islamistista, oikeistonationalistista jne. On tamilitiikereitä, sikhejä, espanjalaisia anarkisteja, ugandalaisia fundamentalistikristittyjä yms.

Mutta kyllä Euroopassa TÄLLÄ HETKELLÄ muhamettilainen terrori on selvästi suurin riskitekijä. Ja kun muslimeja tuodaan Eurooppaan koko ajan lisää riski sen kuin kasvaa.

Voihan olla ett muslimiterrorismi tyrehtyy hiljalleen mutta miksi riski pitää ottaa että hiljalleen luisutaan Irakin/Libanonin/Palestiinan tyyppiseen monikulttuurivaltioon ?

Nimetön kirjoitti...

Niin kysyn siis uudelleen. Ajatteletko niin, että tavallinen muslimaassa asunut ihminen muuttuu terroristiksi, kun hän pääsee Suomeen?

Jukka Aakula kirjoitti...

Vastaan: "Tuskin alkaa."

Ongelma on paljon enemmän seuraava sukupolvi. Heistäkin tietysti vain pieni osa alkaa varsinaisiksi terroristeiksi.

Katso referaattini muslimiterrorismin tutkimuksesta ja vaatimaton oma kommenttini asiaan suluissa.

Mielenkiitoisia ovat erityisesti lähde 2 ja Scott Atranin arikkeli science magagazine -lehdessä.

sdasfafasd kirjoitti...

Islamin suurin ongelma suomeen saapuessa, siis nykyisessä monikulttuuri-on-ihanaa kontekstissa. On se että suomen islam on joissain ihan muissa käsissä, kuin suomalaisten, islamin vaikuttajat tulevat ulkomailta.

Suomen islamilainen puoluekin on hakenut oppinsa Saudi-Arabiasta asti, ja epäilemättä he tulevat jatkossakin hakemaan islamiaan ulkomailta, sellaisista paikoista joista kukaan ei ota mitään selvää.

Undercover mosque dokumentissa näytettiin miten moskeijassa, muistaakseni webkameran välityksellä, näytettiin videota ulkomailta kun kovan kaliiperin imaami piti puhetta.

suomen islamilainen puolue suhtautuu mitä myönteisimmin shariaan ja tahtoo sen suomeen. Ei sellaista voi kutsua maltilliseksi.

Britanniassa liian moni muslimi haluaa shariaa, ruotsissakin sitä on ehdotettu ja saksassa se on ollut jopa käytössä. Tämä ei voi olla hyvää kehitystä. Shariaan kuuluu myös jihad.

Qur'an 9:29
Fight those who believe not in Allah nor the Last Day, nor hold that forbidden which hath been forbidden by Allah and His Messenger, nor acknowledge the religion of Truth, (even if they are) of the People of the Book, until they pay the Jizya with willing submission, and feel themselves subdued.

Nimetön kirjoitti...

Mistä nationalistit ovat saaneet ja hekevat oppinsa?
Natselta ja Hitleriltäkö?

Minulla ei ole mielipidettä islamista. Muuta kuin, että Suomessa on uskonnonvapaus lain rajoissa.
Tapana on ennekin ollut sanoa, ettäpitää sopeutua maan lakeihin. Myös nationalistien! Se on sitä sopeutumista. Ja tosiaan ainahan voi muuttaa muualle.

Nimetön kirjoitti...

Miksi Jukka sitten kirjoitit näin:
Mutta miksi pitää hankkia lisää terroristeja islamilaisista maista ?


Kerron kuka on hankkinut terroristeja ja ketä he ovat? Faktoja peliin!

Jukka Aakula kirjoitti...

"Mistä nationalistit ovat saaneet ja hekevat oppinsa? Natseilta ja Hitleriltäkö?"

Muistelen Linkolankin hakeneen oppinsa Pol Potilta yms. Ainakin hän omisti kirjansa tälle Hitlerin "veroiselle" kansanjohtajalle. Ja vihreät tuntuvat arvostavan Linkolaa. Eivät ole häntä ainakaan tuominneet kunnolla.

Mitä Hitleriin tulee, suurin osa kansallismielisistä ei häntä arvosta vähäisimmässäkään määrin.

Muuten - minä en ole mikään kansallismielisten asiantuntija tai puhetorvi. Tätä asiaa voit kysellä jostain muualta.

"Minulla ei ole mielipidettä islamista. Muuta kuin, että Suomessa on uskonnonvapaus lain rajoissa."

Tottakai uskonnonvapaus koskee muslimejakin jos he ovat lainkuuliaisia Suomen kansalaisia.
Suomessa on elänyt tataarivähemmistö yli sata vuotta.

Mutta tässä onkin nyt kyse maahanmuutosta. Suomella on vapaus valita maahanmuuttajat aivan niin kuin haluaa.

"Kerron kuka on hankkinut terroristeja ja ketä he ovat? Faktoja peliin!"

Kun Madridissa pari sataa henkilöä kuoli muslimiterroristien räjäyttämänä, jotenkin nämä terroristit olivat maahan päässeet.

On vaikea ehkä osoittaa yhtä syyllistä. Lainlaatijat, maahanmuuttopolitiikan laatijat yms. olivat ainakin osasyyllisiä.

Tietenkään kukaan ei tietoisesti ottanut terroristeja maahan. Konfliktiriski vaan valitetavasti on TÄLLÄ HETKELLÄ suurehko, kun maahan otetaan suuria määriä muslimeja.

Ja konfliktit todennäköisesti vielä pitkän aikaa vain kasvavat.

Jukka Aakula kirjoitti...

Kysyn vielä:

Jos jokainen kansallismielinen on sinusta natsi,

1. Onko jokainen vihreä linkolalainen ja kannattaa "ylijäämäihmisten" tappamista.

2. Onko jokainen vasemmistolainen stalinisti.

Kansallismielisiä on muitakin kuin natseja. Lienet kuullut Snellmannista, Danielson-Kalmarista, Paasikivestä jne.

Nimetön kirjoitti...

No käytän vain sinun muodostamaan käänteislogiikkaa.
Miksi yleistää jotain, jos se sama ei toimi omalla kohdalla.

Sitä paitsi Espanja oli silloin osallisena sotaan, kun Madridissa pamahti. Olisiko sillä jotain tekemistä asian kanssa?

Jukka Aakula kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jukka Aakula kirjoitti...

"Sitä paitsi Espanja oli silloin osallisena sotaan, kun Madridissa pamahti. Olisiko sillä jotain tekemistä asian kanssa? "

Espanja oli Irakissa jep mutta Saksa ei ole Irakissa eikä Ranska mutta eipä se tunnu musliterroristeja haittaavan.

"No käytän vain sinun muodostamaan käänteislogiikkaa.
Miksi yleistää jotain, jos se sama ei toimi omalla kohdalla."

En ole syyllistynyt samanlaiseen yleistämiseen kuin sinä. En väitä kaikkien muslimien olevan terroristeja puhun vain todennäköisyyksistä. Sinä sen sijaan esität että kansallismielinen = natsi.

Päätän keskustelun tästä aiheesta tähän.