lauantaina, huhtikuuta 14, 2007

Jumalasta seuraavat

On hienoa että Suomessa on yhdistyksiä kuten Uskontojen Uhrit, joihin ihmiset, joita uskonnolliset yhteisöt kuten Jehovan Todistajat ovat terrorisoineet, voivat ottaa yhteyttä ja mistä nämä ihmiset voivat hakea apua.

Tarvittaisiin myös uusi yhdistys Individualismin uhrit, johon ihmiset, jotka on saatu uskomaan että he ovat "jumalasta seuraavia" ja maailman napoja, voisivat ottaa yhteyttä. Maailman napa on usein individualistisen propagandan uhri.

Hän on omassa näennäisvahvuudessaan ja itsenäisyydessään onneton ihminen ja uhri. Omalla toiminnallaan hän myös luo uusia uhreja, lähimmäisistään, vanhemmistaan, aviopuolisostaan, lapsistaan yms. Työpaikalla hän on varsinainen risti.

3 kommenttia:

Pekka Eskimo kirjoitti...

Uskontojen uhrit on hyvä asia, koska jos on Jehova todistajuudestaan luopunut niin tukeva vertaisyhteisö on enemmänkin kuin paikalla.

Uskoisin, että suurin paha mitä suomen uskonnot ja lahkot saa aikaan on se, että niistä luopuvat eristetään entisestä yhteisöstään, perheestään ja sukulaisistaan. Tietysti se on huono, että ne vaikeuttavat mieleltään horjuvien ihmisten hoitoon hakeutumista ja hoitomyönteisyyttä. On erityisen vaikea puuttua, kun mielisairaus kanavoituu uskontoon.

Individualismin uhrit yhdistyksinä nykyään toimii varmaan AA:t ja monet muut vertaisryhmät tai sitten ihan uskonnot. Monet pakenee käsistä karannutta vapautta yksilöllisyyttä vaikka nyt esikoislestadiolaisuuteen tai johonkin muuhun tiiviiseen ryhmään.

AA varmaan onkin jollain tavalla individualismin uhreille, kun korostetaan ettei ihminen yksin selviä, ja ongelmat on osalti johtuneet siitä, että on kuvitellut yksin selviävänsä.

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on jo tuollainen yhdistys. Sen nimi on Narsistien Uhrien Tuki ry.

Jukka Aakula kirjoitti...

Mielenkiintoisia konkreettisia esimerkkejä individualismin uhreista ! Kiitos Pekka ja anonymous.