sunnuntaina, huhtikuuta 08, 2007

Normien rikkojien rankaisemisesta

Muslimimaissa ajatellaan että kaikkien on uskottava Allahiin ja toteltava Koraanin määräyksiä - niitä jotka eivät sitoudu tähän yhteiseen normiin rangaistaan.
 
1800-luvun Suomessa ajateltiin että kaikkien on uskottava Jeesukseen, opeteltava Katekismus ulkoa ja noudatettava kymmentä käskyä - niitä jotka eivät sitoudu yhteiseen normiin rangaistaan.
 
Nyky-Suomessa monilkultturismin rakastamisesta on tehty samanlainen normi - niitä jotka eivät sitoudu yhteiseen normiin rangaistaan panettelemalla heitä fasisteiksi.
 
Summa summarum: Normin sisältö muuttuu mutta normin rikkojia aina rangaistaan. Itse en tätä rankaisemista sinänsä vierasta - kunhan normi johon pitäisi sitoutua olisi Suomea rakentava eikä Suomea tuhoava.
 
Huvittavinta näissä Monilutturismin morsiamissa on että he tuntuvat pitävän itseään jollain tavalla oleellisesti vapaamielisempina kuin vaikkapa vanhoillisimpia luterilaisia. Sitähän he eivät ole - normin rikkojien rankaisussa he ovat yhtä tiukkoja ja armottomia kuin puhdasoppisuuden ajat luterilaiset.

Ei kommentteja: