keskiviikkona, huhtikuuta 18, 2007

Blair vaatii mustia yhteisöjä ottamaan vastuun nuoristaan

Pääministeri Tony Blair totesi äskettäin, että Iso-Britanniaa vaivaava mustien nuorten väkivaltarikollisuus ("knive and gun murders) ei johdu köyhyydestä vaan mustien kulttuurista. Tony Blair on herättänyt tällä toteamuksellaan negatiivisia tunteita poliittisesti korrektien henkilöiden parissa.

Blair vaatii MUSTIA YHTEISÖJÄ ottamaan vastuun MUSTIEN NUORTEN ongelmasta.

Blair on varmasti oikeassa siinä, että yhteisön ongelmien ratkaiseminen ilman, että yhteisö itse ottaa mitään vastuuta ongelmistaan, on hyvin vaikeaa. Kerroin aiemmin, miten Chicagossa on onnistuttu ongelmalähiöiden rauhoittamisessa niin että yhteisö on itse ottanut vastuun lain noudattamisen valvonnasta. ( Katso http://kansankokonaisuus.blogspot.com/2007/04/pustojen-sulkeminen-ja-homo-economicus.html)

Se onko mustilla yhteisöillä kykyä tällaiseen vastuunottoon on sitten kokonaan toinen juttu. Ainakin USA:ssa mustia yhteisöjä leimaa korkea rikollisuus ja isyyden heikkous (=lapsien kasvatus on suurimmaksi osaksi au-äitien ja isoäitien varassa). Iso-Britannian mustat yhteisöt saattavat olla hiukan vahvempia ?

Suomessakin tällainen yhteisöllisyysajattelu tuntuu olevan nykyään hiukan vierasta - valtion oletetaan hoitavan kaiken järjestyksenpidon ja usein nuorten kasvattamisenkin. Ajatus että "lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä" ei ole Suomessa oikein suosittu.

Ei kommentteja: