torstaina, heinäkuuta 02, 2015

Islamilainen maahanmuutto Eurooppaan vahvistaa Putinin asemaa

On kiistatonta:

Islamilainen maahanmuutto ja sen sivuvaikutuksena Eurooppaan tuleva islamistinen terrorismi, lisää Euroopassa kansalaisten tyytymättömyyttä, joka muiden vaikutusten ohella hyödyttää epäsuorasti mutta hyvin voimakkaasti Venäjän hallintoa.

Proxy-vaikutus syntyy siitä, että maahanmuuttokriittisten puolueiden kannatus nousee jatkuvasti ja maahanmuuttokriittiset puolueet ovat käytännössä hyvin usein EU- ja Nato-kriittisiä ja suhtautuvat myönteisesti Putinin hallintoon. Kirjoitin Mitä mieltä Suomessa saa olla kirjassa näin:

Euroopan kansallismieliset puolueet ovat kritisoineet pitkään eurooppalaista yhdentymistä sillä perusteella, että yhdentyminen heikentää kansallisvaltioiden suvereniteettia. EU:n ongelmat ovat edistäneet kansallismielisten puolueiden menestystä. Jotkut kansallismieliset puolueet ovat nähneet sen, että Venäjä on haastanut Naton ja EU:n, positiiviseksi. Yhteinen vihollinen on yhdistänyt.

Venäjä on haluttu nähdä myös rappeutuneen Euroopan vastapoolina moraalisessa mielessä. Venäjä on nähty Euroopan arvokonservatiivien ja kansallismielisten luonnollisena liittolaisena mm. islamismia, monikultturismia ja perinteisten instituutioiden murentamista vastaan.

Amerikkalainen konservatiivi Pat Buchanan, joka on vaikuttanut vahvasti myös eurooppalaiseen arvokonservatiivien ja kansallismielisten ajatteluun, kirjoitti kolumnissaan Whose Side is God on Now mm.

Kulttuurisodassa, jota käydään ihmiskunnan tulevaisuudesta, Putin asettaa Venäjän perinteisen kristinuskon puolelle. Hänen kirjoituksensa heijastelevat paavi Johannes Paavali II:n ajattelua, joka puheessaan Evangelium Vitae in 1995 syytti länttä “kuoleman kulttuurista”.
Mitä paavi Jonhanness Paavali II tarkoitti moraalisilla rikoksilla?
Lännen antautumista seksuaaliselle vallankumoukselle, hillittömälle irtosuhteiden harrastamiselle ja muulle hedonismille, feminismille, abortille, homoavioliitoille, eutanasialle, itsemurhiin avustamiselle - kristillisten arvojen korvaamiselle Hollywood-arvoilla.

Eräiden kansallismielisten puolueiden Venäjä-myönteisyys on kuitenkin edennyt tämän vuoden aikana niin pitkälle, että voidaan puhua näistä puolueista Putinin kätyreinä tai värikkäämmin ryssänmorsiamina. Perussuomalaisten europarlamentaarikko Jussi Halla-aho totesi syyskuussa, kun EU solmi assosiaatiosopimuksen Ukrainan kanssa samaan aikaan kuin Ukraina oli Venäjän agression kohteena, seuraavasti:

Eilen oli harvinainen hieno hetki Euroopassa. Europarlamentti hyväksyi assosiaatiosopimuksen Ukrainan kanssa. ...

Vaikka en pidä siitä, mikä Unionista on tullut, ymmärrän oikein hyvin, mitä lähentyminen merkitsee Ukrainalle ja ukrainalaisille. Se merkitsee poispääsyä Venäjän dominoimalta harmaalta vyöhykkeeltä ja semiautoritaarisesta kleptokratiasta, näkymää oikeusvaltiosta, kansalaisvapauksista ja normaalista elämästä.

Putinin puolue europarlamentissa on jakautunut salin kummallekin laidalle. Äärioikeisto ja -vasemmisto äänestivät sopimusta vastaan ja jyrisivät kuin yhdestä suusta, että syyllisiä Ukrainan tilanteeseen ovat NATO, EU, Yhdysvallat ja Kiovan vallankaappausjuntta. Venäjää ei pidä ärsyttää, ja sillä on oikeus suojella geopoliittisia intressejään yms. yms.

Kommunistit voi jättää omaan arvoonsa, mutta eilen tunsin syvää häpeää niiden puolesta, jotka kutsuvat itseään kansallismielisiksi ja jotka monessa muussa kysymyksessä ovat lähellä perussuomalaisia. Onneksi olemme osa ryhmää, jonka toimintaa ja puheenvuoroja ei tarvinnut hävetä.

Solmukohta oli Venäjän ja sen krimiläisten kätyrien suorittama Krimin valtaus.

Alliance of European National Movements, jonka jäseniä ovat mm. Ranskan Front National ja Unkarin Jobbik, julkaisivat julkilausuman Ukrainan tilanteesta [, joka myötäili Venäjän kantaa].

(Todellisuudessa ylläoleva teksti ei ole kirjan viimeisestä julkaistusta versiosta vaan hieman vanhemmasta raakaversiosta.)

Onkin suurena riskinä, että terrorismin vahvistuminen, joka jo muutenkin on tietenkin äärimmäisen haitallista, vielä heikentää Natoa ja alentaa mm. Baltian maiden turvatakuita.

Ei kommentteja: