lauantaina, maaliskuuta 26, 2022

Venäjä yhdisti Suomen 1939 ja Ukrainan 2014

Verkkouutiset kertoo:

"Viron puolustusvoimien kenraalimajuri Meelis Kiilen mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin on tehnyt Ukrainaan hyökätessään saman virheen kuin Neuvostoliion johtaja Josif Stalin aloittaessaan talvisodan Suomea vastaan.

– Kun Stalin hyökkäsi vapaaseen ja demokraattiseen Suomeen, diktaattori odotti silloin myös nopeaa voittoa ja kaikkien maiden proletaarien piti liittyä yhteen. Kävikin sen sijaan niin, että Stalin paransi suomalaisen yhteiskunnnan sisällissodan jälkeiset haavat ja yhdisti koko Suomen kansan taistelemaan idän vihollista vastaan, Kiili kirjoittaa Viron yleisradiohtiö ERR:n sivuilla.

Virolaiskenraalin mukaan Putin on tehnyt saman Ukrainassa jo vuonna 2014, jolloin Venäjä miehitti Krimin niemimaan. Nyt hyökkääjä kohtaa Ukrainassa kansan, jolla on tahtoa puolustaa itseään."

Toisin sanoen Ukrainan vahva puolustus perustuu kahdeksan vuoden aikana kerättyyn kansalliseen pääomaan. Se ei ole syntynyt hetkessä.

Tämä pitää pitää mielessä tämän päivän Suomessa. Kansallista pääomaa on kerättävä nyt eikä vasta silloin, kun vanja tulee taas rajan yli.

Ensimmäinen askel on se, että jokainen tunnistaa uhan. Meillä on pitkään tehty tässä suhteessa nakerrustyötä. Halosen ja Niinistön uhan vähättely -puhe on ollut epäisänmaallista toimintaa.

Onneksi uhan tunnistamisessa on edistytty voimakkaasti.


Ei kommentteja: