torstaina, maaliskuuta 03, 2022

Nato-vitkastelija: "Onneksi meillä on vahva armeija, vaikka emme Natossa olekaan"

Nato-jäsenyyden vastustaja tai Nato-vitkastelija toteaa "valtioviisaasti":

Onneksi meillä on vahva armeija, vaikka emme Natossa olekaan.

Suomeksi tämä merkitsee käytännössä jotain seuraavista kolmesta vaihtoehdosta:

1. Pystymme samanlaiseen vastarintaan kuin Ukraina, mutta lopulta Suomi murskataan. Isot kaupungit tuhotaan ja suomalaisia kuolee suurin joukoin. Meistä kirjoitetaan muutama viikko lehdessä. Maasta poistuu pari miljoonaa ihmistä, osa joutuu leireille tai tapetaan, mutta toisaalta ei täällä ole perunapelloilla töitäkään ihmisille. Elämisen taso henkiin maahan jääneillä romahtaa.

2. Venäjä painostaa meidät etupiiriinsä askel askeleelta. Ensin syntyy myöntyvyyshallitus - sitten nukkehallitus. Integroidumme osaksi Venäjän taloutta. Maasta pääsee kuitenkin helposti poistumaan. Elämisen taso maassa putoaa alemmalle tasolle ja väki vähenee voimakkaasti. Joudumme lännen talouspakotteiden kohteeksi.

3. Jäämme toistaiseksi nykyiseen välitilaan, koska Venäjä ei koe järkeväksi alkaa painostaa meitä. Alkaa kuitenkin pahan kierre (vicious cycle):
a. Maariskin takia investoinnit vähenevät voimakkaasti. Asuntojen hinnat alenevat
b. BKT alenee.
c. Koulutettu väestö vähenee voimakkaasti alkaen 20-30-vuotiaista.
d. Sosiaaliturva rapautuu.
Loopataan a-d. Elellään ainakin toistaiseksi vanhaan tapaan, vaikka elintaso jatkuvasti laskee.


Johtopäätös

Natoon pitää mennä, mutta on mahdollista että nyt on jo myöhäistä. Nato-vitkastelijat ja -vastustajat ovat tehneet erittäin "hyvää" työtä isänmaata ja suomalaisia vastaan. En ota kantaa siihen, onko jo liian myöhäistä, koska en tiedä. Enkä lähde siksi ehdottamaan mikä vaihtoehdoista 1-3 kannattaa valita, jos Natoon ei enää pääse. Sitä voi lukija itse pohtia.


2 kommenttia:

Oscari kirjoitti...

Toivottavasti tapahtuman tänään ja huomenna antavat selvyyden. Olen tiukasti Natottaja, ja sitä hyvin tietoisesti!

Jukka Aakula kirjoitti...

Valitettavasti ei aivan selvältä näytä vieläkään. Moni Naton kannattaja vaikuttaa optimiselta kuitenkin. Itse en ota kantaa.