keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2022

Natoa kannattavien kansanedustajien sitoutuminen päätökseen on tärkeää

HS: "kansanedustajien halutaan itse muodostavan käsityksensä, jotta he voivat seistä päätöksen takana myös mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikeina hetkinä. Tämän takia ulkopoliittinen johto tulee mitä todennäköisemmin pysymään mahdollisimman kauan hiljaa omasta kannastaan."
Tämä lienee nyt tässä tilanteessa oikea lähestymistapa.
Tiedän että olen puhunut vuosia, että Niinistö on mielipidejohtaja ja hän voi - ja hänen pitää - vakuuttaa kansa Naton taakse.
Toisaalta nyt kun Venäjän törkeä provokaatio Suomea vastaan on lähes varma Nato-jäsenyyden haun myötä, on tärkeää että jokainen tekee itse päätöksensä, jotta jokainen sitoutuu päätökseen.
Nyt ei saa olla niitä kansanedustajia, jotka sanovat "mä noudatin vain puoluekuria", kun ensimmäinen Venäjän provokaatio tapahtuu.
ps. Mieleen tulee kalsea esimerkki Natsi-Saksasta. Kuolemankomppanien miehiltä kysyttiin, onko jollakulla sitä vastaan, että pitäisi osallistua tämmöisiin "talkoisiin Saksan kansan hyväksi". Ne, jotka eivät suostuneet osallistumaan, saivat muita tehtäviä. Osallistujat näkivät, että vapaamatkustajia ei rangaistu, joten he tiesivät, että olivat itse lähteneet mukaan vapaaehtoisesti. Natsi-Saksa sitoutti ilmeisesti näin suuren osan ihmisiä. Natsi-kannattajat tiesivät että he eivät tehneet rikoksia ihmisyyttä vastaan käskystä, vaan vapaaehtoisesti.

Ei kommentteja: