perjantaina, helmikuuta 21, 2014

Salaliittoteoreetikko

Jokaista ympäristöongelmaa kohti syntyy melkein heti automaattisesti denialisti. Hän on ihminen joka kuvittelee että konservatismi tai libertarismi tarkoittaa samaa kuin salaliiton näkeminen melkein jokaisen mainstream-teorian takana. Jokainen mainstream-tieteen teoria on potentiaalinen salaliitto.

Ilmastonmuutosteoria on saliitto, Ukrainan kansannousu on amerikkalaisten maksama, mehiläiskuolemat eivät johdu insektisideistä, DDT ei ole vaarallista ja otsonikerroksen tuhoutuminen johtuu jostain aivan muusta kuin yleinen teoria väittää. (Suomalainen salaliittoteoreetikko ei ole sentään kreationisti.) Hän lueskelee amerikkalaisia webbisivuja, uskoo että Venäjän presidentti Putin on fiksu mies. On joka kerta jokaista uudistusta - vaikkapa nyt tätä mukahelvetintärkeää homoavioliittolakia - vastaan koska näkee siinä vihreitten tms. pyrkimyksen tähän tai tuohon. Koska mainstream media on väärässä joissain asioissa se on väärässä kaikessa. 

Hän signaloi höpötyksillään aamusta iltaan kuulumistaan johonkin ryhmään. Tehotonta touhua. Luulisi, että asian saisi kerrallakin hoidettua ja voisi lopettaa signaloinnin. Mutta ei se ole niin yksinkertaista. Kuka sinuun luottaa, jos et jankuta koko ajan samaa. Norjalais-amerikkalainen taloustieteilijä Thorstein Veblen osoitti jo ajat sitten, että ihmisen elämä on suurelta osalta signalointia. Hyvätuloiset signaloivat nykyään varakkuuttaan matkustamalla kerran vuodessa Thaimaaseen ja toisen kerran Karibialle. Saliittoteoreetikko signaloi taas omalla tavallaan.

Tehottomuuteen on kyllä tavallaan ratkaisu. Kun istut kerran oikeudessa nöyryytettävänä ja maksat sakkoja siitä, että olet sanonut jotain mitä punaviher-piipertäjät eivät hyväksy sanottavan, kaikki tietävät kerralla mitä olet. Mutta kun ei niin ei. Siksi signaloija heittää älyllisen epärehellisyytensä signaloinnin alttarille ja jatkaa aamusta iltaan.

Vihreillä on oma signalointinsa. Esimerkiksi ydinvoiman vastustus ja uusiutuvien energiamuotojen tukeminen hintaan mikä hyvänsä. Economist-lehti osoitti muutama viikko sitten, että Euroopan kallis ilmastopolitiikka on ollut erittäin tehotonta. Suuri syy siihen on, että ns. uusiutuvien energiamuotojen tuella on viety osittain pohja hiilidioksipäästöjen alentamiselta. Uusiutuvien energiamuotojen tuki maksaa lisäksi maltaita.

Toinen tehoton signalointitapa on vihreitten halua päästää Suomeen mahdollisimman paljon lukutaidottomia afrikkalaisia maahanmuuttajia. Sen sijaan, että otettaisiin maahanmuuttajia, jotka hyödyttävät Suomea, toimitaan juuri päinvastoin. Ja tätä sitten kutsutaan humanismiksi.


Ei kommentteja: