sunnuntaina, joulukuuta 29, 2013

Microsoftin romahdus ja Chromebookin riemuvoitto?

Nokian (jo ohitetun) romahduksen jälkeen Suomeen syntyi tuhansia Microsoft-työpaikkoja. Toivoa sopii että työpaikat säilyvät.

Microsoftin monopoli PC-markkinoilla on kuitenkin tämän vuoden aikana Forbes-lehden mukaan romahtanut, kun USA:ssa Googlen Chromebookin markkinaosuus on sekä yritysmaailmassa että kuluttajapuolella noussut hyvin nopeasti viime vuoden alle 1%:sta jonnekin 20%:n tasolle. On vaikea tätäkään taustaa vastaan nähdä, miten Microsoftin puhelimetkaan voisivat pärjätä kovin hyvin.

Chromebookin voittokulku on osa HTML5:n ja webin voittokulkua. "Kaikki" tietojenkäsittely on nopeasti menossa webbiin. Microsoftin Windows-strategiassakin HTML5:lla ja Javascriptilla on tärkeä asema. Microsoftin Windows10 tulee kuulemma olemaan puhdas "web access kone" Chromebookin tapaan.

Microsoft liikkuu kumminkin aivan liian hitaasti. Sillä on liikaa vanhaa businessta (Microsoft Office) puolustettavanaan, jotta se olisi halunnut liikkua nopeampaa. Keskipitkän aikavälin etu romuttaa pitkän aikavälin busineksen.


Ei kommentteja: