maanantaina, joulukuuta 03, 2007

Hallinnollinen ilmoitus 2

Blogger tukee nyt kommentointia myös muilla kuin Googlen identiteetillä. Hieno juttu. Voit kommentoida siis millä tahansa OpenID-identiteetillä, jos blogin pitäjä on sallinut sen.

Jos sinulla on esimerkiksi livejournal blogi voit käyttää livejournal identiteettiäsi (blogisi URL) tämän blogger-blogini kommentoimiseen. Kukaan muu ei voi käyttää ko. identiteettiä, koska livejournal tekee bloggerin puolesta tunnistuksen. Samalla mainostat omaa blogiasi.

Laitan esimerkkikommentoinnin OPENID-identiteetillä kunhan ehdin.

Muille Blogger-bloggaajille suosittelen että luette tämän.

Vaikka otsikko on "hallinnollinen ilmoitus 2", identiteetti liittyy tietysti myös kansankokonaisuuden eritysaihealueeseen.

Web identiteetti on osa sosiaalista webbiä - sosiaalisen webin kulmakivi. Kun ihmiset eri yhteisöissä - tai eri kaupallisten palveluiden käyttäjät - haluavat kommunikoida yhteisörajojen tai yritysrajojen yli, heidän pitäisi voida käyttää silloinkin tunnistettavaa identiteettiä ilman että he joutuvat luomaan uuden ja uuden identiteetin jokaiseen sosiaaliseen verkkoon jossa he toimivat.

Sosiaalinen web on oleellinen osa kansalaisyhteiskuntaa. Kenenkään yhden kaupallisen toimijan - kuten googlen/bloggerin tai microsoftin - ei pitäisi saada omistaa meidän identiteettiämme. Siksi OpenID:n tukeminen on minusta oleellista.

Katso aiempi postaukseni sosiaalisesta webistä ja luottamuksesta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kommentti on tehty OpenID-identiteetillä.

Anonyymi kirjoitti...

Eli siis äskeinen ilmoitus oli jukka.pip.verisignlabs.com identiteeillä tehty.

jukka.pip.verisignlabs.com on OPENID-identiteetti ja voin käyttää sitä kommentoidakseni esimerkiksi Heidi Hautalan livejournal blogia tai IDA:n blogger blogia.