maanantaina, syyskuuta 22, 2014

Väestönlaatu: Kiinan eugeniikka-ohjelma

Evoluutiopsykologian professori Geoffrey Miller, jota olen aiemmin referoinut lähinnä hänen loistavan monikulttuurisuus-kritiikkinsä takia, kirjoitti viime vuonna mielenkiintoisen kirjoituksen Kiinan eugeeniikka-ohjelmasta.

Kiinan eugeniikka-ohjelman päämäärä on Kiinan väestön äo-tason nostaminen ja talouden vahvistaminen sitä kautta. Keinoina on mm. yhden lapsen politiikan löysääminen koulutettujen ihmisten osalta - varakas henkilö voi mm. ostaa oikeuden hankkia toisen lapsen.

Kiinan hallitus tukee myös perustutkimusta päämääränä selvittää ne geenit, jotka ovat älykkyyden takana. Kun geenit on selvitetty, on keinohedelmöityksen keinoin helppo nostaa lasten keskimäääräistä äo:ta. Jos avioparilla on pakasteessa 10 hedelmöitettyä munasolua, niiden DNA scannataan ja se munasolu istutaan, jossa on runsaiten "äo-geenejä". Ongelma on se, että äo:hon vaikuttavia geenejä tunnetaan vain vähän. Tunnetut geenit selittävät äo-eroista vasta hyvin pienen osan.

Kiinalla on kuitenkin selkeä päämäärä korottaa väestönsä äo:ta. Millerin mielestä päämäärä on tuettava. Miller myös ihmettelee mitä Länsi aikoo asian osalta tehdä. Onko meillä varaa katsoa vierestä, kun Kiinassa kehitetään laadukkaampaa väestöä?

China has been running the world's largest and most successful eugenics program for more than thirty years, driving China's ever-faster rise as the global superpower. I worry that this poses some existential threat to Western civilization. Yet the most likely result is that America and Europe linger around a few hundred more years as also-rans on the world-historical stage, nursing our anti-hereditarian political correctness to the bitter end.

Kuten Maailmanpankkikin on osoittanut, väestönlaatu on talouden merkittävä menestystekijä. Kun yksi suurvalta alkaa harjoittamaan väestönlaadun korottamiseen tähtäävää politiikkaa, muut seuraavat vääjäämättä perässä. Ennemmin tai myöhemmin.

Ei kommentteja: