keskiviikkona, syyskuuta 10, 2014

Microsoft/Nokian romahdus: loputkin työpaikat vaarassa

Seurasimme tällä blogilla viitisen vuotta Nokian matkapuhelin-liiketoiminnan romahdusta. Ja sitä, miten Nokia yrityksenä viime tipassa pelastui myymällä romahtaneen matkapuhelin-busineksensä Microsoftille työntekijöineen.  Microsoft teki huonot kaupat. Se osti Nokian matkapuhelin-liiketoiminnan vain koska Steve Ballmerin toimitusjohtaja-kauden strategia vaati, että Microsoftilla on oma ratkaisu kaikille alustoille (PC, tabletti ja matkapuhelin).

Kirjoitin kaupan yhteydessäYleinen käsitys USA:ssa alkaa olla selvä: Microsoft osti Nokian, koska puhelinliiketoiminnan saaminen sen omiin käsiin oli oleellinen osa Microsoftin TÄYSIN VÄÄRÄÄ strategiaa matkia Applea. 

Uuden toimitusjohtajan myötä Microsoft on ilmeisesti hiljalleen ajamassa koko matkapuhelin-liiketoimintaansa alas - Microsoft/Nokian työntekijät Suomessa tulevat menettämään työpaikkansa.

HS kertoo seuraavaa:

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen uskoo, että huonoja uutisia ohjelmistoyhtiö Microsoftin työpaikkojen osalta tulee Suomeen vielä lisää.

3000 Suomeen jäävää Microsoftin työpaikkaa ovat vaarassa kadota. Henkilöstöllä on nyt jo vahva käsitys siitä, että seuraavat yt-neuvottelut alkavat lokakuun aikana", Malinen sanoo.

Microsoft ilmoitti elokuun lopussa, että heinäkuussa aloitetut yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Työpaikkansa menettää Suomessa 1050 ihmistä.

Ei kommentteja: