tiistaina, syyskuuta 16, 2014

Naiset ja maanpuolustustahto

Venäjä ei ole uhka Suomelle-haihattelija Tarja Halonen valittiin presidentiksi pitkälti naisten äänillä. Suomalaisilla naisilla - joillain on harvoin esimerkiksi upseerikoulutus - on uskoakseni ollut hyvin heikko ymmärrys siitä, millaisessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa elämme.

Johtavassa asemassa olevat miehet sen sijaan ymmärtävät asian paljon paremmin - suurella osalla on upseerikoulutus. Tutkimuksen mukaan johtavassa asemassa tunnistavatkin Venäjän uhan muita ihmisryhmiä paremmin.

Esimerkiksi Kurdistanin miliiseissä naisia on melkein yhtä paljon kuin miehiä - voin kuvitella että naisten kuva turvallisuustilanteesta on suomalaisten naisten kuvaa huomattavasti realistisempi.

Maanpuolustustahdon vahvistamisen kannalta on oleellisen tärkeä, että naiset on voitettava isänmaalle. Vertailukohdaksi sopii esimerkiksi se miten AKS:n valajäsen nro 27 Elmo Kaila halusi voittaa vuoden 1918 sodan jälkeen työläiset takaisin isänmaalle vaatimalla mm., että suojeluskunnat avaavat ovensa myös sosialidemokratialle.

Naisten ymmärrystä Suomen heikkoa turvallisuustilannetta kohtaan pitäisi vahvistaa ja naisten maanpuolustustahtoa vahvistaa.

Turvallisuuspolitiikka ja maanpuolustustahdon vahvistaminen ovat Suomen tulevaisuuden tärkein kysymys. Kurdeista voi tässä suhteessa ottaa hyvinkin mallia.

Ei kommentteja: