torstaina, toukokuuta 30, 2013

Vihavainen viideskolonnalaisuudesta

Venäjän tutkimuksen professori Timo Vihavainen käsittelee muutenkin mainiossa postauksessaan aihetta viideskolonnalaisuus hiukan samassa hengessä kuin Kansankokonaisuus muutama kuukausi sitten. Vihavainen kirjoittaa:

Luonnottomana sen sijaan voi pitää sitä, että Suomen kaltainen maa sallii kaksoiskansalaisuuden. Esimerkiksi Euraasian liittoon integroituva Kazakstan ei sitä tee. Epäselvää on, kenen vastuulla tällainen asiain tila on ja millaista hyvää sillä tavoitellaan.

Tilanteen potentiaalisia vaaroja ei tarvinne kenellekään erikseen perustella. 

Tässä on syytä huomauttaa, että en pidä venäläisiä ystäviäni enkä yleensäkään etnisiä venäläisiä Suomessa sinänsä maamme kannalta epäilyttävinä. Sen sijaan pidän todennäköisenä, että tietty osa heistä on eri tavoin muutettavissa kansainvälisen konfliktin välikappaleiksi. Tästähän meillä on jo kokemuksia. Toistan vielä: ongelma eivät ole ihmiset, vaan heidän passinsa.

Putin näkee Suomenkin venäläisväestön eräänlaisina kansan venäläisinä eli ulkovenäläisinä joiden "suojeleminen" (=poliittinen hyväksikäyttö) on Venäjälle "kunnia-asia" (=mahdollisuus painostaa Suomea). Näin tapahtuu täysin siitä riippumatta mitä Suomen venäläiset yksilöinä haluavat ja toivovat.

Tämä on koettua toimintaa. Hitler käytti politiikkansa välineinä Sudetti-vuoriston saksalaisia. Venäläiset ovat viimeksi antaneet "suojelua" Georgian kapinamaakuntien Abhasian ja Etelä-Ossetian asukkaille, joilla oli useilla Venäjän kansalaisuus.

Ei kommentteja: