torstaina, maaliskuuta 15, 2007

Halonen ja turvallisuuspolitiikka ja kansan etu

Halonen on valtiopäivien päättäjäisissä pitämänsä puheen mukaan tyytyväinen siihen että hänen edustamansa ulkopoliittinen linja on kansan suosiossa. Kuten tänään uutisissa kuulimme ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntijat ja diplomaatit eivät ole samoilla linjoilla kuin kansa ja Halonen.

Venäjän suurvaltapyrkimysten Suomelle aiheuttamia riskejä vähätellään koko ajan. Pääministerikin on todennut että vaaleissa ei pitäisi puhua turvallisuuspolitiikasta koska se ei kiinnosta kansaa.

Halonen eroaa suurista valtiomiehistä kuin päivä yöstä. Paasikivi ajoi kansan edun mukaista politiikkaa vaikka ennemmistö oli ko. politiikkaa vastaa. Halonen ei näin toimi. Halonen ajaa kansan edun vastaista politiikka - ja Venäjän edun mukaista politiikkaa - ja kehuu että kansa on samaa mieltä hänen kanssaan.

Olin eilen taloyhtiön yhtiökokouksessa - isännöitsijä oli juuri vaihtunut. Edellinen isännöitsijä (ja hallitus) oli myötäillyt vanhojen osakkeenomistajien mielipiteitä että "ei täällä mitään pidä korjata kun ei ennnenkään ole korjattu". Halonen on samanlainen johtaja. Hän ei ole mielipidevaikuttaja vaan myötäilee kansan enemmistön kantaa. Samalla hän ajaa kansan edun vastaista politiikkaa samalla tavalla kuin tuo myötäilevä isännöitsijä.

Kun isännöitsijä ja hallitus vaihtuivat meidän taloyhtiössämme, osakkeenomistajat ensin pelästyivät. Mutta hiljalleen he ymmärtävät - toivottavasti - mikä on heidän todellinen etunsa - mikä kuviteltu etu.

19 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Avioliiton ja suvunjatkamisen estäminen pakkokeinoilla eugeenisin perustein on eettisesti väärin, vaikka se olisikin oikeudellisesti mahdollista. Karkeinta eugeenisesti perusteltua ihmisoikeuden loukkaamista on sairaiden ja huonon perimän kantajiksi katsottujen surmaaminen. Teoriassa tällaista menettelyä olivat pohtineet eräät lääkäritkin Keski-Euroopassa jo 1910-luvulla ja mm. ranskalais-yhdysvaltalainen Alexis Carrel vuonna 1935. Surmaamista toteutettiin järjestelmällisesti kansallissosialistisessa Saksassa, jossa myös kuuluminen joihinkin alempina pidettyihin rotuihin tai kansanryhmiin tulkittiin osoitukseksi huonosta perimästä.

Eugeniikan sinänsä hyvien tarkoitusten tulkinnanvaraisuus antoi mahdollisuuden soveltaa sitä vallankäytön keinona. Myös lääkärikunnan jäseniä on osallistunut näihin julmuuksiin, osa toiminnan hyväksyen, suurin osa pakolla tai velvoitettuna.

Jukka Aakula kirjoitti...

"Avioliiton ja suvunjatkamisen estäminen pakkokeinoilla eugeenisin perustein on eettisesti väärin"

Joskus on - joskus ei.

Jos aviopari on sellainen että lapset ovat suurella todennäköisyydellä vammaisia, eugeniikan vastustus tällaisessa tilanteessa on moraalisesti väärin. Vastus on usein suoranaista moraalista pahuutta.

"
Eugeniikan sinänsä hyvien tarkoitusten tulkinnanvaraisuus antoi mahdollisuuden soveltaa sitä vallankäytön keinona."

Eugeniikkaahan on monenlaista. Oletko esim. tutustunut juutalaisten Dor Yeshorim-liikkeeseen ?

Kaikkea voi käyttää väärin - myös eugeniikkaa. Tasa-arvoakin on käytetty perustelemaan gulakkien tappamista yms. Luulet ehkä että olen pelkästä erikoisuuden tavoittelusta alkanut puhua eugeniikasta ja näistä muista asioista ? Mutta en ole.

Anonyymi kirjoitti...

Niin 40 -luku meni jo. Ja talvisota hävittiin...

Jukka Aakula kirjoitti...

Meni meni. Mutta oletko huomannut että asiat kehittyvät usein hiukan syklissä. Vanhat - jo hylätyt teemat - kuten solidaarisuus tai kansankokonaisuus saattavat tulla uudelleen esiin.

Huomataan että ne syyt millä alunperin jokin asia tuomittiin eivät kokonaan olleetkaan perusteltuja.

Toinen syy vanhoihin teemoihin palaamiseen on että usein kun jotain asiaa kritisoidaan, mennään toiseen äärimmäisyyteen.

Hyvä esimerkki on yhteisöllisyys-yksilöllisyys jakauma. Vaikka optimi epäilemättä on jossain välissä, kansat menevät usein laidasta laitaan: natsismin ja kommunismin äärikollektiivisuudesta nykylänsimaisuudeen nautiskelevaan narsismiin.

Tämä web site edustaa keskilinjaa suhteessa kollektivismiin ja individualismiin. Mutta koska nyky-Suomessa individualismi on "voitolla" tämä web site auttamatta joutuu puolustamaan kollektiivisuutta/yhteisöllisyyttä ultraindividualismia ja narsismia ja egoismia vastaan.

Mutta puhun myös toki Halosen ym. ultrainternationalismia ja rajojen avaamista vastaan.

Jukka Aakula kirjoitti...

Mitä tosiaan Venäjän uhkaan naapurimaitaan kohtaan tulee sinun pitää olla Kaunotar melko tietämätön jos et ole huomannut Venäjän uhittelua vaikkapa Gruusiaa kohtaan.

Historia toistaan usein itseään ja esimerkiksi Gruusia on huomannut sen 2000-luvulla.

Anonyymi kirjoitti...

No jos nyt kuitenkin heräisit sieltä unestasi.

Mitä pahaa Venäjässä on? Sehän on hyvin nationalistinen maa. Luulisi sinun ihailevan sitä. Siellähän ajatuksiasi toteutetaan ihan käytännön tasolla...

Jukka Aakula kirjoitti...

"Mitä pahaa Venäjässä on? "

Enhän minä ole tuominnut Venäjää - olen vain sanonut että Venäjä on Suomelle tietty turvallisuusriski.
Jos vaikka sanon että susi on pihakoiralle turvallisuusriski niin ei se ole mitään suden tuomitsemista.

Venäjässä on hyvää ja pahaa niin kuin kaikessa. En tuomitse muutenkaan ketään enkä mitään paitsi henkisen epärehellisyyden ja ihmiset jotka pettävät oman perheensä, kansansa tms.

Anonyymi kirjoitti...

Ai vähän niin kuin sinä? Petät oman perheesi, kansasi jne.
Eihän sairaudelle titenkään mitään voi.
Mutta kun historiaa tunnet, niin miten on käynyt lopulta niiden ihmisten perheille, kansalle jotka ajattelevt samaan tyyliin kuin sinä?

Jukka Aakula kirjoitti...

Argumentointisi on lähinnä nimittelyä ja älyllistä epärehellisyyttä.

Tuon tasoisia kommentteja en enää tänne ota.

Aurinkoista kevättä !

Anonyymi kirjoitti...

Jaa, että älyllistä epärehellisyyttä.
Mites se menikään.. Se joka toista haukkuu on se itse.
Kysy vaikka lapsiltasi!

Jukka Aakula kirjoitti...

Toivomukseni olisi että joku tarttuisi itse tekstiin jonka olen tuohon kirjoittanut ja jättäisivät nuo "sä oot ite tyhmä".

Anonyymi kirjoitti...

No johan siihen tartuttiin.
On se vaan kumma juttu, miten omasta mielestään sivistynyt ihminen haukkuu maan presidenttiä hölmöläiseksi.
Jossain maasssa siitä lähtisi sulta pää pois.
Luuletko, että Halonen on osemansa tyhmyydellä ansainnut.
Ei presidentiksi mennä vaikka itse haluaa. Sinne henkilä valitaan vapailla vaaleilla Suomessa.
Kas kummaa miten Tony Halmeesta ei tullut presidenttiä? Kuinkas sen selität?

Jukka Aakula kirjoitti...

Edelleenkään et tarttunut asiaan millään lailla.

Presidenttiä ja muita poliitikkoja saa krtisoida. Hölmöläiseksi en ole haukkunut ketään. Tottakai tiedän että Keski-Afrikan tasavallassa ei saa kritisoida presidenttiä mutta miten se liittyy postaukseeni. Haluaisitko siis että Halonen toimisi kuin Idi Amin aikoinaan Ugandassa vai aiotko itse toteuttaa uhkailusi ?

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kirjoitus Jukka.

Toinen oleellinen pointti 60-luvun voima-akselin toinen osa Tuomioja. Häntä ovat kolmen maan kollegat arvioineet seuraavasti:
- …täydellinen idiootti.
- …mielipiteet joutavat suoraan roskiin

Kommentit kahden suurvallan ministerien antamia. Tietääkseni rauhan aikana tällainen on täysin ainutlaatuista länsimaiden diplomatiassa.

Tuosta Venäjästä sen verran, että se on hyökännyt asevoimin Suomen alueelle ’ristiretkien’ jälkeen dokumentoidun historian aikana kymmeniä kertoja. Mistään muualta hyökkäyksiä ei ole tullut. Minut ainakin Polonium-murha herätti tähän Suomessa moneen kertaan opittuun ja nyt taas unohdettuun totuuteen. Valtion johto ei voi ilkeämpää ja selvempää viestiä enää lähettää: joka Venäjän tsaaria arvostelee, kokee mitä irvokkaimman kuoleman. Niin, mihin Suomi sitä Natoa suojaa tarvitsisi?

Halosesta ja Tuomiojasta on täysin varmasti Venäjän tiedustelupalvelun tiedostoissa materiaalia. Koska samat henkilöt ovat kieltäneet kategorisesti 60- ja 70-lukujen maanpetosten selvittämisen, voi vain arvailla miten arkaluonteista tieto on. Vastaanväittäjille voin suositella Seppisen loistavaa kirjaa Neuvostotiedustelu Suomessa. En ole lainkaan yllättynyt miksi siitä ei puhuta nykyisessä vaietussa poliittisessa Suomessa.

Toivoisin näkeväni sen päivän, kun tuon ja tämän ajan objektiivinen poliittinen historia kirjoitetaan.

Anonyymi kirjoitti...

Monissa Halosen "sidosryhmä"-maissa pää lähteekin vallanpitäjien arvostelusta. Näistä maista Halonen aatekumppaneineen toisi rutkasti moniosaajia tännekin. Tarpeeksi kun saadaan moniosaamista niin eiköhän ne päät ala putoilla täälläkin..

Anonyymi kirjoitti...

Kritisointi on ihan eri asia kuin haukkuminen tai mollaaminen.
Jos haluaa kritisoida, voi kai sen tehdä asiallisesti, ja ehkä vielä esittää parannusehdotuksenkin.
Viranninen linja on kuitekin se mitä toteutetaan. Ja kai siihen on syynsäkin olemassa.
On typerää kuvitella olevansa itse jotenkin kaiken yläpuolella ( presidentinkin).

Anonyymi kirjoitti...

Tarkemmin luettuna tuon kukkahattutädin ajatelmassa:

’ Mutta kun historiaa tunnet, niin miten on käynyt lopulta niiden ihmisten perheille, kansalle jotka ajattelevt samaan tyyliin kuin sinä?’

on syvä viisaus ja totuus. Asian ytimeen menevä kysymys. Todella paljon historiaa lukeneena voin vastata tuohon, että he ovat jääneet henkiin. Ilman itsesuojeluvaistoa ja siihen perustuvaa ajattelua yhteiskunta, kansa, perhe, kulttuuri ja valtio kuolevat.

Jukka Aakula kirjoitti...

Jos jotakuta muuta politikkoa kritisoitaisiin noin kun minä olen kritisoinut kenellekään ei tulisi mieleenkään väittää että kritiikki on haukkumista.

Halosta tunnutaan hänen kannattajiensa taholta pidettävän jonkinlaisena Jumalasta seuraavana.

Koska alatte kritisoida artikkelini sisältöä ja koska lopetatte nuo jumalanpilkkasyytökset ? Elätte kuin tsaarin aikana - suuriruhtinasta ei saa kritisoida !

Anonyymi kirjoitti...

Eräs näkymätön sivujuonne Venäjän uhassa on Venäjän tiedustelupalvelun toiminta Suomessa. FSB voi yrittää aktiivisesti sitouttaa suomalaisia nousevia virkamiehiä ja poliitikkoja erilaisin likaisin tempuin. Esim laittamalla jonkin prostituoidun pokaamaan tällaisen uhrin ja valokuvaamalla tapahtuman, ja mikäli uhri on naimisissa on se sopiva kiristys keino esim Nato asiassa.

Mikä ihme nainen oli esimerkiksi tämä Jaskarin prostituoitu, jne häiriintynyt ex-kumppani? Kiristettiinkö Jaskaria?