lauantaina, helmikuuta 06, 2021

Koronapassi tarjoaa insentiivin rokottamiseen mutta samalla nakertaa salaliittoteorioita

Totesin eilen, että Ruotsi ja Tanska ottavat siis käyttöön rokotepassin, jolla rokotteen ottanut pääsee kulkemaan vaikkapa ulkomailla ja osallistumaan kesätapahtumiin. Tarkoitus ei ehkä ole eksplisiittisesti toimia insentiivinä rokottaa, mutta sellaisena rokotepassi kuitenkin toimii. 

Samalla rokotepassi tekee rokotekriittisyydestä hyvin epämuodikkaan "vakaumuksen" - pikemmin siis saliittoteorian. Jotta voisit kannattaa ko. "vakaumusta", sinun on kieltäydyttävä rokotteesta, jolloin et pääse kavereittesi kanssa rock-festivaaleihin, vaimosi kanssa taidemuseoon, perheesi kanssa etelänmatkalle etkä edes muiden peräkammarin poikien kanssa kirkonkylän keskiolutbaariin. Sinusta tulee luuseri ja nobody, ellet jo ole sellainen.

Rokotekriittisyys linkkautuu muihin hörhöideologioihin isoksi meemipleksiksi. Ilmastodenialisti ja rokotekriittisyys ovat saman asian kaksi puolta. Kun toinen kärsii rökäletappion, molemmat kärsivät.

Siksi on ymmärrettävää, että rokotepassi aiheuttaa kiihkeää vastustusta monessa hörhöpiirissä. Perusteluja ei kannata käydä edes läpi, koska ne ovat kaikille tuttuja. 

Toisaalta meidän, jotka vastustamme kaikkia hörhöideologioita ilmastodenialismista homeopatiaan, kannattaa suhtautua rokotepassiin positiivisesti.

Ei kommentteja: