maanantaina, maaliskuuta 09, 2020

Sataprosenttinen tuki Kreikan kansalle on meidänkin etumme

Voisimme EU:n ulkorajalla olevana maana olla aivan samassa tilanteessa kuin Kreikka nyt - Erdoganin tilalla meillä vaan olisi Vladimir Putin. Olimmekin itse asiassa samassa tilanteessa vuonna 2015, kun Putin lähetti meille painostukseksi pakolaisia.

Jos joudumme taas samanlaiseen tilanteeseen, kaipaamme muulta EU:lta samanlaista apua kuin Kreikka nyt kaipaa meiltä. 100%:sta tukea.

Tätä ei ilmiesesti Vihreiden aivoilla oikein ymmärrä. Heille maailmassa on vain lakikirjoja, kansainvälisiä sopimuksia, periaatteita, moraalisääntöjä yms. Autistin mieli.

Haavisto sentään 2015 totesi että Suomen olisi pitänyt laittaa raja heti kiinni kun Putinin lähettämiä pakolaisia alkoi tulla Venäjältä Suomeen"Haavisto ei näe, että nopeampi ratkaisu oli ollut ongelmallinen Geneven pakolaissopimuksen valossa. – Näissä kannattaa käyttää yleistä järkeä, katsoa mistä näissä on kysymys pohjimmiltaan. Muutamassa päivässä se usein selviää, Haavisto sanoi."

Ohisalo ja Pimiä eivät asiaa tunnu tajuavan tai sääntöjen noudattaminen menee kaiken muun edelle. Ajatus tuntuu olevan semmoinen, että jos luovumme kerrankin säännöistä ja sopimuksista, meillä ei ole mitään mihin elämämme perustaa.

Persuilta olen taas kuullut lukuisia kertoja, että itärajan vuoden 2015 pakolaisongelma ei ollut sen kummempi kuin Ruotsista Haaparannan kautta tullut pakolaisaalto. En tiedä edustaako tämä tahallista älyllistä epärehellisyyttä vaan vain yksinkertaisuutta. Toisaalta kuplassa älykäskin ihminen saattaa alkaa uskoa järjettömiä väitteitä. Kuplassa eläminen on hiukan kuin serkun kanssa naiminen - järki vähenee, mutta ei vasta seuraavassa sukupolvessa.

Ruotsi nimittäin ei lähettänyt pakolaisia samasta syystä kuin Erdogan tai Putin eli destabilisoidakseen Suomen tai Kreikan hallitusta, vaan yksinkertaisesti työntääkseen osan pakolaisista meidän hoidettavaksemme. Erdoganin päämäärä on EU:n destabilisointi. Putinin päämäärä on uhata Suomea tyyliin "jos teette jotain mistä emme pidä kuten liitytte Natoon, me kyllä järjestämme teille ongelmia". Tarvitsemme nyt solidaarisuutta eurooppalaisten kansojen kesken.

Riski, että Venäjä alkaa toimia kuten Turkki, tuli taas suomalaisten tietoisuuteen kun SDP:n kansanedustaja ja Putinin viestin viejä al-Taee ilmoitti, että Putin saattaa lähettää 150 000 pohjoiskorealaista Suomeen, elleivät Venäjä-kriittiset kansanedustajat pidä suutaan kiinni. 
Putin viestin viejä al-Taee.

Ei kommentteja: