perjantaina, tammikuuta 29, 2016

Venäjä painostaa Suomea poliittisesti pakolaisilla - kenen joukoissa seisot?

Venäjä painostaa Suomea poliittisesti pakolaisilla.

"Oma arvioni on se, että Venäjä käyttää siellä olevaa erittäin suurta maahanmuuttajajoukkoa oman ulkopolitiikkansa vipuvartena samalla tavoin kuin kaikkia muitakin keinoja, joita Venäjällä on käytettävissään... Ehkä Venäjä haluaa omia rajojaan avaamalla muistuttaa siitä, että ongelmia on luvassa jos Suomen tietyt ratkaisut eivät miellytä Venäjän johtoa.

totesi PS:n europarlamentaarikko Jussi Halla-aho jo viikko sitten - samoilla linjoilla oli Kokoomuksen europarlamentaarikko Petri Sarvamaa.

PS:n kansanedustaja Juho Eerola sen sijaan ehdottaa, että Suomen pitäisi taipua painostuksen alla ja ajaa EU:ssa pakotteiden purkamista. Eli Eerola ajaa myöntyvyyspolitiikkaa.

Olkoot ihminen pakotteista mitä mieltä tahansa tällainen taipuminen edustaa antautumismielialan levittämistä ja paluuta 70-luvulle. Jos Suomi Venäjän törkeän painostuksen alla lähtee harjoittamaan EU:ssa Venäjälle otollista politiikkaa, Venäjä saa viestin, että Suomi on painostettavissa ja Venäjä saa painostuksesta palkkion. Aiheesta käydään keskustelua Facebook-seinälläni Eerolan, Aki Pullin yms. välillä. Voitte kommentoida mielellään sinne.

Jotkut kansallismielisistä ovat todenneet, että islam on suurempi uhka kuin Venäjä. (Tällä kertaa voimme unohtaa kokonaan ne haihattelijat jotka ovat nähneet Venäjän Euroopan pelastajana.)

Ajattelin aiemmin itsekin että tällainen vertailu on sinällään mielekäs, vaikka olin eri mieltä itse vertailun tuloksesta. Tosiasiassa nämä kaksi uhkaa eivät ole edes erilliset uhat vaan pitkälti samat. Venäjä viestittää Suomelle, että voimme lähettää teille runsain määrin islamilaisia maahanmuuttaja - jopa satoja tuhansia. Teidän on taivuttava, jos haluatte välttää tämän. Taipua pakotteiden osalta, taipua turvallisuuspoltiikan osalta.

Kahta uhkaa ei siis voi verrata tyyliin kumpi on suurempi vaan on mietittävä niiden yhteisvaikutusta. Venäjä toimii laajemminkin - Syyriassa eikä vain Suomen rajalla - maksimoidakseen islamilaisen pakolaisaallon Eurooppaan ja heikentääkseen sitä kautta EU:ta.

Kerroin jo aiemmin, miten Venäjä onnistui murtamaan Armenian vapauden - nyt hyökkäyksen kohteena on Suomi. Kenen joukoissa sinä seisot? Vuonna 1905 osa suomalaisista asettui Venäjän puolelle. Esimerkkinä yliprokuraattori Soisalon-Soininen, mutta hänestä voi jokainen lukea wikipediasta.

1 kommentti:

Historix kirjoitti...

Suomella olisi mahdollisuus yksinkertaisesti sulkea itärajan ylityspisteet ja kutsua reserviläisiä auttamaan rajavartioita valvomaan erämaita.

Kaikki tämä riippumatta siitä, mitä Venäjä aikoo tai tavoittelee. Meille on tärkeämpää omat oikeat ja oikea-aikaiset toimet, kuin päivitellä tai manata Venäjää. Mitä se meitä hyödyttää? Venäjä tekee mitä se haluaa, tehdään me myös, jos meistä on siihen.

Islamin soturit ovat jo maassa ja heidän tekonsa ovat ilmeiset, venäläiset eivät ole ja on meidän velvollisuutemme pitääkin heidät rajan toisella puolella ja siirtää islamistit pois maastamme.

Miksi tämä on niin vaikeata ymmärtää?