lauantaina, tammikuuta 16, 2016

Venäjän uhka vai islam?

Venäjän uhka on monen kansallismieliseksi itseään kutsuvan mielestä pienempi ongelma kuin islamisaatio. Suosittelisin nyt ihan ajatuksella lukemaan tämän arikkelin. Voisiko kuitenkin olla, että Venäjä on nimenomaan se maa, joka haluaa generoida Suomeen (ja Eurooppaan) islamilaista maahanmuuttoa ja sitä kautta painostamaan Suomea poliittisesti. Armenian tapauksessa painostuskeinona käytettiin Azerbaijania - Suomen tapauksessa ehkä pakolaisia.

Jos Suomen itärajalle ilmaantuu sankoin joukoin turvapaikanhakijoita, on kyseessä jotakin aivan muuta kuin tähänastinen pakolaiskriisi. Kyseessä olisi Venäjän johdon Suomeen kohdistama toimi, joka jättäisi täysin varjoonsa maiden suhteita rasittaneet tuontikiellot ja huoltajuuskiistat.
  Venäjällä asuvia mahdollisia lähtijöitä on yhteensä miljoonia, ja Keski-Aasiassa heitä on lisää. Heidän siirtyminen suurin joukoin rajalle edellyttäisi maksettujen järjestelyjen lisäksi Venäjän hallituksen myötävaikusta.
Suomen johdon kommenteissa on viime kuukausina suhtauduttu yhä vakavammin mahdollisuuteen, että itärajalle ilmaantuisi vähintäänkin tuhansia turvapaikanhakijoita. Ehkä juuri siksi arviot ovat pidättyväisiä. Poliittista ongelmaa ei lausuta ääneen.
Suomessa mm. kansanedustaja Juha Eerola on vaatinut Venäjältä tulevien (=Venäjän hallituksen lähettämien) pakolaisten välitöntä käännyttämistä. Massiivisen invaasion tapauksessa käännyttäminen voi olla kuitenkin vaikeaa.

Sille, joka edelleen vähättelee Venäjän uhkaa ja väittää islamisaatiota erilliseksi ja paljon suuremmaksi ongelmaksi, islamisaation vastustaminen lieneekin vain tekosyy jollekin muulle. Putinismille tai kiihkoiselle EU:n vastaisuudelle ehkä.

Venäjä käy monin asein (trollit, lapsikiista) sotaa Suomea vastaan. Laajamittainen pakolaisuuden generointi voi olla seuraava ase.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minä vaan kysyn, että kenen taholta on Syyrian ja Irakin ihmisiä yllytetty lähtemään Suomeen? Olisiko veli venäläisen agentit jälleen asialla.

EI minulla muuta.

Historix kirjoitti...

Tähän keskusteluun/kysymyksenasetteluun voi tulla näkökulmia vaikkapa täältä:
http://timo-vihavainen.blogspot.fi/2016/01/quil-viendra-demain.html

IDA kirjoitti...

Eli nyt pitäisi vain hyväksyä laajamittainen "pakolaisten" tulo lännestä, että ei jouduttaisi hyväksymään sitä idästä? Päästään vielä Natoon, jos maassa asuu viisi miljoonaa turkkilaista :D

Jukka Aakula kirjoitti...

Ei pidä hyväksyä minusta kummastakaan. Mutta molemmista niitä on kuitenkin tulossa. Ja osa lännestä tulevista tulee sieltä nimenomaan siksi että Venäjä pommittaa Syyrian tiheästi asuttuja sunnialueita ja tukee Assadin hallintoa ja on tukenut vaikka miten kauan.

Jos Assadin hallinto olisi kaatunut, tietysti sieltä olisi tullut silloinkin paljon ihmisiä mutta olisi tullut muita kuin sunneja. Tällä en tarkoita välttämättä että kannattaisin oppositiotakaan - tarkoitin vain että Venäjän toiminta siellä on lisännyt todennäköisesti voimakkaasti pakolaisuutta.

Jukka Aakula kirjoitti...

Vihavaisen tekstissä en löydä nyt mitään kommentoitavaa- ehkä tämän:

"Kuten yleisesti tiedetään, on pakolaisvirta Venäjältä toistaiseksi ollut vain murto-osa siitä, mitä olemme saaneet vastaanottaa Euroopan ns. ytimistä."

Toistaiseksi joo. Mutta Venäjä nyt on osoittanut Suomelle, että pakolaisia voidaan helposti lähettää tänne sieltä suuret joukot, jos Suomi ei toimi Venäjän edun mukaisesti turvallisuuspolitiikassa.