perjantaina, huhtikuuta 03, 2015

Mielenosoitus suomettumista vastaan 12.4. klo 13

Suomi on kovaa vauhtia suomettumassa uudelleen. Olemme viime aikoina nähneet samanlaisia ilmiöitä - rähmälläänoloa, sensuurimentaliteettia, itsesensuuria ja orwellilaista uuskieltä - joita keski-ikäiset suomalaiset näkivät 70-luvullla ja jonka jo toivoivat olevan kokonaan menneisyyttä.
Erityisesti turvallisuuspoliittisista keskustelua halutaan rajoittaa "näissä oloissa", vaikka "Venäjä ei ole meille tällä hetkellä mikään sotilaallinen uhka". Presidentin vaatimuksesta puoluejohtajat ovat lupautuneet olemaan esittämättä Nato-jäsenyyden hakemista vallitsevissa osissa. Sittemmin presidentti esitti vihjauksen, että vaalitaistelussa ei turvallisuuspolitiikasta pitäisi puhua ollenkaan. Turvallisuuspoliittisia ratkaisuja ei kansalaisille selitetä selkokielellä - ero on räikeä eteläisiin naapurimaihimme verrattuna.
Vaadimme siksi: Turvallisuuspoliittinen keskustelu on turvattava näissä vaaleissa.
70-luvun suomettumisen ajan poliitikot toimivat edelleen Suomen ulkopolitiikan korkeissa tehtävissä. Suomettumisen ajan historia on käsittelemättä. On selvittämättä se, ketkä poliitikot toimivat Neuvostoliiton välikäsinä. Suomettumisen ajan historian käsittelemättömyys on ensi sijassa moraalinen ongelma - kansakunnan on käsiteltävä kipupisteensä. Toisaalta poliitikot, joilla on luurankoja kaapissa, ovat olleet helppoja kiristyksen kohteita Venäjän turvallisuuspalvelulle, kuten Martti Puukko osoitti Puolan osalta Lustraatio-kirjassa.
Suomettamisen ajan poliitikot esittivät ajavansa Isänmaan etua. Tosiasiassa suomettaja ajoi omaa poliittista agendaansa ja käytti poliittisten vastustajiensa leimaamista ulkopoliittisesti epäilyttäväksi omien päämääriensä edistämiseen. Historia on käsiteltävä myös tältä osin: kuka hyötyi suomettumisesta.
Vaadimme siksi: Suomettumisen ajan poliitikot - ja heidän oppipoikansa ja oppityttärensä - on saatava pois eduskunnasta. Tiitisen lista on avattava. Tarvitaan menneisyyden käsittelyä, jossa käydään läpi rähmälläänolo Neuvostoliiton ja Venäjän edessä.
Kutsun teidät mielenosoitukseen teemoilla:
1. Turvallisuuspolitiikka on eduskuntavaalien tärkein aihe!
2. Turvallisuuspoliittisen keskustelun vapaus on turvattava!
3. Suomi kuntoon - älä äänestää wanhaa suomettunutta!
4. Tiitisen lista on avattava!
Mielenosoitus alkaa Postitalon edestä 12.4. klo 13 ja jatkuu näillä näkymin Mannerheimintietä ja Eteläesplanaadia presidentinlinnan eteen, jossa puhe.
Puhuja on Venäjän tuntija, känntäjä ja esseisti Jukka Mallinen.
Ilmoittautuminen tänne.

Ei kommentteja: