sunnuntaina, elokuuta 22, 2010

HS analysoi Androidin uhkaa Nokialle

Androidin Nokialle aiheuttama uhka on havaittu jo HS:n pääkirjoituksessakin. Muutaman päivän takaisen HS:n taloussivujen artikkelin henki "kuluttajaa ei kiinnosta mikä käyttöjärjestelmä puhelimessa on" on tipotiessään.

Toki on totta että kuluttajaa ei kiinnosta varsinaisesti itse käyttöjärjestelmä vaan käyttöjärjestelmän mahdollistama rikas ekosysteemi, mikä tarjoaa kuluttajalle parhaan mahdollisen tuotteen. Kuluttaja haluaa Android-puhelimen, koska sen hinta/laatu-suhde on alhaisin. Tästä seuraa, että kuluttaja haluaa puhelimen, jossa on Android-käyttöjärjestelmä.

(Korjaus 22.8.kello 13.27 - alunperin luki "hinta/laatu-suhde on korkein" - muutin "hinta/laatu-suhde on alhaisin". Kiitos Paavolle !)

4 kommenttia:

Aakke kirjoitti...

Kyllä Nokiassa tiedetään mitä ollaan tekemässä.

Ei siellä oikeasti ole asiat niin huonosti, että lehdestä luetaan mitä pitäisi tehdä. Tai sitten jos näin on, niin se on todella surkuhupaisaa. Ei naurata ainakaan minua.

Vinkki: Apple, RIM, HTC ja Samsung osakkeet tuottaa jo hyvin. Ei muuta kun lisää Meegoa markkinoille! Sitten osakkeet tuottaa vielä paremmin.

Jukka Aakula kirjoitti...

On helpompi ymmärtää markkinoita kuin jonkun suht suljetun porukan niin kuin Nokian johdon ajatuskulkua.

Voidaanhan siellä miettiä että kaikki on kunnossa kun BMW tukee Meegoa. BMW on niille iso pelaaja kun vertaa johonkin homofirmaan niin kuin Facebook.

Paavo kirjoitti...

Mutta hinta/laatu suhteen pitäisi olla mahdollisimman pieni, ei korkea

Jukka Aakula kirjoitti...

Hyvä, Paavo ! Korjaan !