torstaina, heinäkuuta 14, 2016

Nokia myi puhelinliiketoimintansa raskaasti ylihintaan

Microsoft teki raskaan virheen ostaessaan Nokian puhelinliiketoiminnan ja Nokia tekti uskomattoman hyvät kaupat. Microsoft osti Nokian puhelimet typeryyttään, kuten totesin aikoinaan:
”Se oli erittäin epäsuosittu päätös sillä hetkellä, mutta minä tiesin sen olevan ainoa oikea ratkaisu. Teimme sen täysin arkailematta ja viivyttelemättä, vaikka monessa muussa tilanteessa olisi ollut houkutus jättää se jonkun toisen tehtäväksi...
Käytännössä vastuunkanto tuollaisessa tilanteessa on sitä, että menee ihmisten eteen kerta toisensa jälkeen kertomaan syyt päätökselle. Se oli toisaalta hyvin vaikeaa siinä tilanteessa, kun emme avoimesti pystyneet kertomaan matkapuhelintoimintojen vaikeuksista. Olimme silloin myyneet liiketoiminnan toiselle yritykselle korkeaan hintaan, joten emme voineet alkaa moittia sitä. Se ei olisi ollut reilua...
Emme voineet tuoda silloin kaikkia faktoja esille. Kun aikaa kului, ihmiset ymmärsivät sen olleen välttämätön ja erittäin hyvä päätös.”
Teksistä voi suht suoraan ymmärtää, että Siilasmaan mielestä Microsoft maksoi syviin ongelmiin joutuneesta Nokian puhelintuotannosta raskaasti ylihintaa. Siilasmaa ei vaan silloin voinut sanoa, että myimme arvottoman toiminnon Microsoftille. Tämä oli ainoa syy sille miksi päätöstä niin vahvasti kritisoitiin.

Ei kommentteja: