keskiviikkona, maaliskuuta 17, 2010

Eija Korhola uskontosiivouksesta

Viitaten joululaulujen ja virsien poistamiseen peruskouluista muka suvaitsevaisuuden nimessä EU-kansanedustaja Eija Korhola toteaa:

"Sen havainnon teen yhä uudestaan, että länsimaissa usein harjoitettu uskontosiivous ei vastaa muslimien toiveita yhteiskunnasta. Onko kyseessä jokin omaehtoinen itsesensuuri, jota kukaan ei ole ollut vaatimassa?

Uskonnollisesti sitoutuneen ihmisen olisi päinvastoin helpointa elää siellä, missä tätä elämänaluetta ei tarvitse kieltää ja missä uskontoa pidetään arvossa."


Olen aiemmin todennut että muslimit sopeutuvat helpommin USA:han kuin maallistuneeseen Eurooppaan.

Korhola toteaa edelleen Kansankokonaisuuden henkeä noudatttaen:

"Moni kuvittelee, että suvaitsevaisuus tarkoittaa erilaisten arvojärjestelmien kritiikitöntä hyväksymistä ja omista arvoista vaikenemista. Ne jotka eivät halua leimautua suvaitsemattomiksi, tuntevat painetta ajatella, että yhteisö- ja kulttuurisidonnaisten tapojen kritiikki on sopimatonta.

Mutta miksi se olisi?

Yhden parhaista puheenvuoroista on käyttänyt filosofi Sirkku Hellsten, joka kritisoi teoksessaan Oikeutta ilman kohtuutta nyky-yhteiskunnan arvokeskustelun latistumista. Valtion ja yhteiskunnan puolueettomuuden vaatimus on johtanut hänen mukaansa siihen, ettei enää ole katsottu asiaankuuluvaksi puhua julkisesti yhteisistä arvoista ja hyvästä elämästä.

Tällöin myöskään liberalistiselle hyvinvointivaltiolle ei uskalleta etsiä yhdessä suuntaa."

1 kommentti:

Kari Rydman kirjoitti...

Kiitos kun toit tämän Korholan mainion kirjoituksen esille!