keskiviikkona, syyskuuta 09, 2009

Romanien ihmisoikeusloukkaukset

Romaniyhdyshenkilöt saavat näemmä edelleen rajoittaa toisten romanien muuttamista paikkakunnalta toiselle.

Kunta syyllistyy - kysyessään romaniyhdyshenkilöltä sopiiko tälle että tietty romani saa asunnon kunnan asunnosta - eittämättä romaniyksilöiden ihmisoikeuksien rajoittamiseen.

Tämä asia oli esillä jo kaksi vuotta sitten ja asialle ei ole ilmeisesti mitään tapahtunut.

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Kunta syyllistyy - kysyessään romaniyhdyshenkilöltä sopiiko tälle että tietty romani saa asunnon kunnan asunnosta - eittämättä romaniyksilöiden ihmisoikeuksien rajoittamiseen.


Jos kunta kysyisi samaa kaikilta asukkailta, mukaanlukien valkoiset heteromiehet, siinä talossa, josta romanille ollaan antamassa asuntoa, sopiiko heille, että heidän naapurikseen tulee romani, niin seuraukset voisivat olla kunnan virkamiehille huonot.

Mutta jos kuntien menettely laajennetaan koskemaan koko väestöä eli menettelystä tulee etnisesti neutraali, niin sittenhän asia olisi lienee ok.

Kuvitellaanpa tilannetta, jossa kunta lähettää jonkin talon ja sen naapuritalojen asukkaille kirjeen "Olemme ehdottamassa, että naapuriinne muuttaisi somaliperhe. Jos ette kannata ajatusta, niin sijoitamme heidät muualle. Yksinkin vastalause riittää. "
Ehkä tämä tuntuisi hyvältä?

Anyway... mustalaisten kanssa ollaan oltu liian pehmeitä. Heidän asiansa on sopeutua Suomeen. Mitään erioikeuksia ei tule antaa, vaan heitä on kohdeltava tasavertaisina.

acc

Jukka Aakula kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Jukka Aakula kirjoitti...

Toinen yhtä älytön skenaario olisi se, että vaikkapa Hetero-Pekka nimitettäisiin oman kotikaupunkinsa heteroasiamieheksi ja tämän jälkeen kun joku hetero haluaisi muuttaa kaupunkiin, Pekalta kysyttäisiin mitä hän ajattelee.

Pekka käyttäisi sisäänpääsykriteereinä naimattomien naisten osalta että he olisivat kauniita ja naimattomien miesten osalta että he olisivat pahanhajuisia luusereita.

Unknown kirjoitti...

Hetero-Pekkaa todenäköisempää on se, että Homo-Pekka toimii tulevaisuudessa alueensa vapaaehtoisuuteen perustuvana valvojana homoseksuaalisten asumiseen liittyvissä kysymyksissä omalla alueellaan.

(puhumattakaan sitten tässä sanaakaan imaamien kasvavasta vaikutusvallasta...)