perjantaina, tammikuuta 11, 2008

Väestönlaatu, maahanmuutto ja Nykypäivä-lehti

Dr. Doctor laittoi linkin Nykypäivän sivulle liittyen PISA-tutkimukseen.

http://www.nykypaiva.fi/default.asp?sa=91199

Nykypäivän artikkeli lainaa tutkimuksia joitten mukaan mm. Suomen ja Ruotsin erot PISA-tuloksissa selittyvät lähes pelkästään maahanmuuttajien alhaisemmilla PISA-tuloksilla:

Würtburgin yliopiston tilastotieteilijä Elart von Collanin mukaan PISA-testi ... ei kerro suomalaisen koulujärjestelmän vahvuuksista, vaan siitä yhteiskunnallisten ilmiöiden summasta, jossa suomalaislapset osallistuvat kokeeseen.

Yksi esimerkki tästä on suomalaisten suhtautuminen ulkomaalaisiin. Darmstadtin yliopiston tutkija Horst Entof vertaili PISA- tuloksia ulkomaalaispolitiikkaan. Korrelaatio on vahva. Mitä nuivempi maa on maahanmuuttajia kohtaan, sen parempia PISA-tuloksia se voi odottaa.

Myös maahanmuuttajiin suopeasti suhtautuvien maiden välillä on eroja. Jos maassa on paljon ulkomaista syntyperää olevia, mutta heidät on päästetty maahan tiukan seulonnan jälkeen (Kanadan malli), he pärjäävät paremmin kuin maat, joissa ei ole tiukkaa seulontaa (Saksan malli). Parhaiten pärjäävät maat, jotka eivät juuri rajojansa avaa (Suomen malli).

...

Ruotsalaista Peter Fredrikssonia ihmetytti, miksi Suomi, joka kopioi paljon peruskoulumallistaan Ruotsista, pärjää PISA:ssa paremmin. Kun hän poisti tutkimustuloksista lapset, joilla on ulkomaalaistaustaiset vanhemmat (Ruotsissa heitä on yli viisinkertainen määrä Suomeen verrattuna) tulos-ero supistui lähes olemattomiin.


Koska PISA mittaa lähinnä äo:ta, vaikuttaisi siltä että maahanmuutto ainakin Ruotsiin on pitkälti dysgeenistä. Siis äo:ta alentavaa. Kanadassa, joka valikoi tarkkaan maahanmuuttajansa, maahanmuutto ei samalla lailla laske PISA-tuloksia eikä ole dysgeenistä.

Kuten Maailmanpankin referoimat tutkimukset ja Lynnin ja Vanhasen tutkimukset osoittavat, väestön laatu on oleellisin talouskasvuun vaikuttava tekijä.

Kuten aiemmin sanoin, väestön laatu on samanlainen julkishyödyke kuin vaikkapa hyvä infrastruktuuri ja puhdas luonto. Väestön laadun ylläpitämiseen kontribuoiminen on siksi parasta työtä suomalaisen yhteiskunnan puolesta. Dysgeenisen maahanmuuton vastustus osoittaa siksi todellista yhteisvastuuta.

Nykypäivän lainaamat tutkijat kysyvät:

Pitäisikö hyviä PISA-tuloksia halajavien muiden maiden tutustua Suomen koulutusjärjestelmään vai sen maahanmuuttopolitiikkaan?

Ounastelin tätä aikaisemmassa postauksessani "Suomesta yhteiskuntapolitiikan mallimaa":

Suomalainen yhteiskunta siis luo nuo hyvät PISA-tulokset. Näin ollen ne asiat jotka erottavat Suomen muista Pohjoismaista aiheuttavat erot PISA-tuloksissa - ei pelkästään koulujärjestelmä. Voisin arvata että alhainen maahanmuutto on yksi syy - mutta vain yksi syy - korkeisiin PISA-tuloksiin.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kerro nyt vielä mikä käytönnän merkitys niilla pisa -tuloksilla on? Ja miksi niitä ei saisi "pilata" maahanmuutajilla täällä Suomessa?

Jää sellainen kuva, että käytät ko. tuloksia vain propagandistisiin tarkoituksiin, jonka tarkoituksena on lietsoa kielteisiä asenteita maahanmuuttajia kohtaan. Miksi et samaa logittaa käyttäen keskittyisi perustelemaan vammaisten, sairaiden jne. vaikutusta kansan "laatuun"?

Jukka Aakula kirjoitti...

Maailmanpankin raportti kuvaa kyllä aivan tarpeeksi hyvin mikä käytännön merkitys kansakunnan äo:lla ja PISA-tuloksilla on.

Tottakai teen propagandaa. propagandaa paremman Suomen puolesta. Samalla tavallahan monikultturistit tekevät propagandaa huonomman Suomen puolesta. Minun propagandani vaan pyrkii perustumaan totuuteen.

Monikultturistit lisäksi pyrkivät saamaan vastustajansa oikeuden eteen. Keskustelu pyritään estämään uhkailemalla.

Jukka Aakula kirjoitti...

Muuten kun puhun äo:sta ja PISA:sta väestönlaadun mittareina, ne ovat tietysti vain yksi esimerkki.

Muita esimerkkejä on esimerkiksi arvot.

Joissain asioissa kuten yhteisöllisyydessä joittenkin maahanmuuttaryhmien arvot ovat terveempiä kuin Euroopan kantaväestön. Toisaalta suhde tieteeseen tai naisten asemaan voi samalla maahanmuuttajaryhmällä taas olla epäterveempi.

Nämä ovat asioita joista pitää puhua. Valitettavasti vain osa keskustelijoista haluaa rajoittaa sananvapautta näissä asioissa.

Anonyymi kirjoitti...

Sitä kannattaa ihmetellä miten Ruotsissa jää varhaiseläkeelle 60 000 nuorta mielestään suurin osa. Ruotsissa on jo yli 500 000 varhaiseläistä

Anonyymi kirjoitti...

Arvoja on niin monenlaisia.Kuka sanoo, ettämeidän arvot ovat ne oikeat ja täydelliset. Niitä on sisältäpäin hyvin hankalaa katsoakriittisesti.

Dr. Doctor kirjoitti...

Dr. Doctors FAQ

K;"Kuka sanoo, ettämeidän arvot ovat ne oikeat"

V;Minä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Sitä kannattaa ihmetellä miten Ruotsissa jää varhaiseläkeelle 60 000 nuorta mielestään suurin osa. Ruotsissa on jo yli 500 000 varhaiseläistä"

Varhaiseläkkeen ehtoja on ilmeisesti jonkin verran tiukennettu Ruotsissa. Toinen tapa olla Ruotsissa työmarkkinoiden ulkopuolella on sairauspäiväraha.

Varhaiseläke ja sairauspäiväraha eivät kuitenkaan estä pimeää työtä.

tiedelin kirjoitti...

'Kerro nyt vielä mikä käytönnän merkitys niilla pisa -tuloksilla on? Ja miksi niitä ei saisi "pilata" maahanmuutajilla täällä Suomessa?'
On itsetuhoista tuoda maahan iso määrä voimakkaasti lisääntyviä ja voimakkaan yhteisöllisiä ihmisiä etenkin samalla kun länsimaalaiset lisääntyvät vähän ja ovat vähemmän yhteisöllisiä. Se on myöskin haitallista luonnolle. Näistä syistä kannattaa käyttää kaikkia argumentteja tuon kehityksen vastustamiseen.