torstaina, elokuuta 30, 2007

Antautuminen talebaneille

Korean tasavallan hallitus antautui talebaneille. Se antoi maksuna näitten murhaajien panttivankeina pitämistä avustustyötekijöistä kolme lahjaa talebaneille:

1. Lupauksen estää korealaisia kirkkoja tekemästä lähetystyötä Afghanistanissa, mikä faktisesti rajoittaa uskonnonvapautta Koreassa.
2. Lupauksen vetää joukkonsa Afghanistanista.
3. Rahaa. Rahan määrästä ei tosin ole tietoa.

Die Welt on toiveikas että Saksa voisi saada samanlaisella manööverilla omat kansalaisensa vapautettua, vaikkakin samaan hengenvetoon kutsui talebaneja murhaajiksi.

Tällainen antautumispolitiikka viestii äärimuslimeille että länsi - ja Korea - on heikko. Meitä on helppo käyttää hyväksi. Ja meitä kuuluu käyttää hyväksi koska olemme säälittäviä luusereita.

Meksikon valloittaja Cortes osoitti aikoinaan että taistelua ei voi voittaa ilman sitoutumista.

7 kommenttia:

Mikko Ellilä kirjoitti...

Tää on niin tätä. Tämä on juuri sitä paskansyöntiä:
http://fi-lib.blogspot.com/2007/08/dhimmeist-eli-paskansyjist.html

Antautuminen öykkäreille ei ole peliteoreettisesti järkevä strategia. Se opettaa öykkäreille, että heidän kannattaa öykkäröidä jatkossakin.

Margaret Thatcherilla oli tässä(kin) asiassa ns. munaa. Kun Thatcherilta kysyttiin hallituksen aikeista neuvotella IRA:n kanssa, Thatcherin vastaus oli muotoa "terroristien kanssa ei neuvotella, PISTE".

IDA kirjoitti...

Samaa mieltä, mutta toisaalta Korealla on voinut jo valmiiksi olla haluja vetäytyä koko paskasta.

Aika pitkä tarina, mutta mielenkiintoinen:

http://billroggio.com/archives/2006/09/the_fall_of_wazirist.php

Talebaneilla on taas oma maa.

Anonyymi kirjoitti...

Eikös se ole juuri sitä mitä haluatte. Vääräuskoiset ja muiden maiden kansalaiset pois maasta.Jokaisella kansallahan on oikeus maahansa. Ja maasta pois, jos ei touhu miellytä tai jos sinne ei sopeudu?

Mistä ihmeestä takinkääntö?

Onneksi muuten Suomessa Ällölän kaltaisi öykkäreitä osataan kohdella...

Jukka Aakula kirjoitti...

Et tainnut (tahallasi ?) oikein ymmärtää tekstiäni. Kritisoin ensi sijassa lännen ja Korean antautumismielialaa enkä talebaneja.

Toisaalta vaikka talebanit kävisivät vain oikeutettua taistelua miehittäjiä kohtaan, ei ole hyväksyttävää että he murhaavat siviilejä. Ottamatta kantaa onko heillä syy tai oikeutus taisteluun kutsun heitä murhaajiksi koska he murhaavat siviilejä.

Minua ei varsinaisesti kiinnosta kysymys "onko talebanien taistelu länttä vastaan oikeutettu vai ei" vaan ainoastaan se miten lännen olisi vastattava ko. taisteluhuutoon.

En anna sinulle enää palstatilaa täällä, ellet halua kommunikoida asiallisesti.

Ironmistress kirjoitti...

Koko kupletin juoni on siinä, että Etelä-Korea olisi joka tapauksessa lähtenyt tämän vuoden loppuun mennessä. Talibanin voitto oli manque.

Etelä-Korea maksoi 20 miljoonaa dollaria lunnaita.

Mutta ainoa, mitä Taliban sai Lännessä aikaan, oli se että se vahvisti mielikuvaa, jonka mukaan ilslaminuskoiset ovat fanaattisia murhaajia, kurkunleikkaajia ja rikollisia. Ei hyvä. Sääliksi käy vain oman tataarivähemmistömme (jotka kaupan päälle vielä alunperin ovat olleet suomensukuisia, metseräläisiä) puolesta.

Anonyymi kirjoitti...

Sen mitä foorumeita ja blogeja olen seurannut niin suomalaisten suhtautuminen tataareihin ei ole muuttunut mitenkään. (Saatikka, että perus-Pekka edes tataarien olemassaolosta tässä maassa edes tietää)

Itse asiassa tataareja on lähinnä pidetty malliesimerkkinä ns. täysipäisistä muslimeista ja sopeutuneesta vähemmistöstä. Jopa Kansallissosialismi.comissa.

Ja ovathan tataarit (käsittääkseni) pitäneet itsensä erillään muista suomessa majailevista muslimeista.

Jukka Aakula kirjoitti...

Käsittääkseni tataareilla on oma seurakuntansa johon muilla muslimeilla ei ole pääsyä. Mitä nyt Kazanista tai muualta tataarialueilta hankkivat joskus siipoikseen uusia tataareita. Tuskin tätäkään kautta heille paljoa uusia jäseniä tulee.

Tataarit ovat aikoinaan Suomen sotiin osallistuneet siinä kuin muutkin suomalaiset. Kyllä he paikkansa suomalaisessa yhteiskunnassa ovat lunastaneet..