lauantaina, kesäkuuta 09, 2007

Ruotsi - sensuurin luvattu maa

Yhteiskuntatieteilijä Lisbeth Lindeborg kirjoittaa Dagens Nyheter lehdessä että Ruotsissa islamin kritisointi on vaiennettu:

Till skillnad från våra grannländer och stora EU-länder sopar Sverige obekväma frågor under mattan. Sverige hör till de länder i Europa som präglas av en snedvriden och konfliktskygg debatt om islam. I Sverige attackeras företrädare för en konstruktiv kritik av islam och de utpekas som islamofober i syfte att skrämma dem till tystnad.

Sama englanniksi Gatesofviennan sivulla:

Unlike our neighboring countries and the large countries of the EU, Sweden sweeps every inconvenient matter under the rug. Sweden is a European country characterized by a distorted and conflict-averse debate about Islam. In Sweden, representatives who offer constructive criticism of Islam are being attacked and pointed to as Islamophobes, with the purpose of frightening them into silence.

Ruotsi on sensuurin luvattu maa. Ruotsin koulujärjestelmä ja media on onnistunut pimittämään ruotsalaiselta nuorisolta myös kommunismin kuolemanleirit. Natsien rikoksista ruotsalaisnuoret kyllä tietävät - mutta opettajat ja toimittajat eivät halua puhua kommunismin rikoksista. Dagens Nyheter-lehden mukaan 90 % ruotsalaisista nuorista ei tiedä kommunismin kuolemanleireistä.

6 kommenttia:

Dr. Doctor kirjoitti...

Kun työnpuolesta kiertää maailmaa, niin tuntuu että maa joka vielä hetken tunnetaan nimellä ruotsi on poikkeus.

Konservatiivinen/libertaarinen blogimaailma on kertonut paljon kummallisia sattumuksia tästä maasta. Ja makrotasollakin on merkkejä että maa on menossa kohti kadotusta...

Mutta kaikkialla muualla (Hollannissa, Belgiassa, Tanskassa, Briteissä, Portugalissa ja jopa Norjassa) liikkuessa minusta tuntuu, että keskiuokka on saanut tarpeekseen. Pikkaisen pintaa raaputtamalla nationalistista, rasistista, rationaalista, kristillistä ja konservatiivista tekstiä alkaa tulla.

Ruotsi on läpeensä aivopesty/suvaitsevaisuuskoulutettu. Siirtolaisuuden jäljet näkyvät kaikkialla, mutta kaikesta huolimatta kansa huutaa lisää tätä.

Ruotsalaista syntyperää olevat uskovat vilpittömästi olevansa oikeassa, ja olevans mallimaa kaikille muille. Ja maailman paraspaikka joka kuuluu kaikille.

Ruotsin liberaali siirtolaispolitiikka ja perusarvojen alasajo tehdään kansan syvien rivien täydellä tuella.

Itse sanoisin heräävänä kansallimielipuolena, vittu toihan on ruotslaisten asia...Kunhan meitä ei vedetä perässä.

Jukka Aakula kirjoitti...

Muutaman skånelaisen kanssa olen ollut tekemisissä aika paljon. Siellä Tanskan vaikutus on niin vahva, että ihmiset ajattelevat maahanmuutosta eri tavalla kuin varsinaiset ruotsalaiset.

Vaikka matkustan työasioissa Englannissa, Saksassa, Italiassa ja muuallakin joskus niin en ole oikein ottanut näitä asioita paljoa puheeksi. Syntyvyyden alhaisuuden jotkut saksalaiset ovat ottaneet puheeksi itse.

Dr. Doctor kirjoitti...

Joo, en kovin konkreettisesti tarkoittanut itsekkään. En siis itsetarkoituksellisesti avaa keskustelua. Huomioin vain kommentteja, ruuasta, päivän uutisista, taksikuskeista, alan työvoimapulasta, EUsta, USAsta. Jotain on rivien välissä aistittavissa.

Tarkoitin että Ruotsi on ihan eri juttu kuin Suomi.

Ruotsissa monikulttuuri keskustelu ei ole tyhjänpäiväistä jargonia kuten suomessa, Ruotsissa ei ole kaksoistodellisuutta.
Kaikki ruotsalaiset uskovat että he elävät oikein ja antavat mallia koko maailmalle.

Siinä missä suomalaisen maahanmuuttopolitiikan keskeinen elementti on huono itsetunto, on ruotsalaisen taas liian hyvä itsetunto. Ruotsissa on yksi todellisuus, suomessa kaksi.

Jukka Aakula kirjoitti...

Olen jutellut aika monen musliminkin kanssa mm. Englannissa. Paljonhan niissä on ihan ok tyyppejä.

Mm. koulutetuista pakistanilaisista olen saanut positiivisen kuvan ihmisinä, mutta heidän maansahan on menossa koko ajan huonompaan suuntaan. Sunnien ja shiiojen välillä on jatkuvia taisteluja, naisten oikeudet ovat todella huonot yms. Pointti tietysti ei olekaan se että moni yksittäinen muslimi ei voisi olla miellyttävä ihminen. Kyse on siitä miten suuri muslimivähemmistö toimii ryhmänä: Ryhmän suuri koko mahdollistaa ryhmän sulkeutumisen, fundamentalismin kasvun, yleisen radikalisoitumisen yms. Maltilliset äänet ryhmän sisällä alkavat hiljentyä ja radikaalit äänet voimistua.

Ihmisryhmä toimii lopulta aika eri tavalla kuin yksilöiden summa.

Euroopan yltiösuvaitsevaisuus vaikuttaa muslimeihin niin kuin lepsuilu villiin lapsen.

huolestunut kirjoitti...

Yksi ruotsalainen ystäväni on moneen kertaan kiroillut maansa maahanmuuttajia ja näiden tekemisiä. Ongelma tuntuu olevan vallitseva isoveli valvoo-ilmapiiri. Mies on sanonut, ettei asiasta yksinkertaisesti voi puhua tai esittää kritiikkiä. En ihmettele tuota enää kovinkaan paljoa. Ystäväni saattaa kuitenkin olla harvoja yksittäistapauksia ja muutoin aivopesu on tehonnut hyvin.

Kyynisesti totean, että mieluummin Ruotsi kuin Suomi. Suomen kannalta olisi parempi, että Ruotsin ongelmat räjähtäväisivät lopullisesti käsiin. Se luultavasti herättäisi muutaman ihmisen täälläkin.

Anonyymi kirjoitti...

Dr. doctorin ja muiden teksteistä ilmenee, että kirjoittajat luulevat, että ruotsalaiset ovat "vipittömän ylpeitä" massiivisesta maahanmuutosta, monikulttuurisuuspolitiikasta ja siitä seuraavasta maan islamisoinnista.Ruotsalaiset eivät kuitenkaan ole aivopestyjä vaan he ovat länsimaailman ratkaisevan tärkeän vallankäyttövälineen poliittisen korrektiuuden kahlitsemia paljon suuremmassa määrin kuin muut kansakunnat. Tuoreen mielipidetutkimuksen mukaan 66% ruotsalaisista katsoo, että islam ei sovi yhteen demokratian ja ruotsalaisen elämäntavan kanssa, mutta vain 39% uskaltaa vastustaa lisääntyvää maahanmuuttoa. Suuri maahanmuutto on selvästi eliitin projekti (palkat alas). Kansa ei uskalla vastustaa rasistileiman pelossa.