maanantaina, helmikuuta 05, 2007

Presidentin kunnia

Tärkeimmät ihmissuhteemme kuten avioliitto ja ystävyys perustuvat kahden ihmisen väliseen toistensa kunnioittamiseen:

1. Ellet kykene kunnioittamaan toista, et voi onnistua avioliitossa tai ystävyyssuhteessa
2. Jos annat nöyryyttää itseäsi, kukaan ei sinua kunnioita

Iranin suurlähettiläs ei kätellyt Suomen presidenttiä Suomen tasavallan itsenäisyyspäivänä, koska Suomen presidentti on nainen. Suomen presidentti antoi sovinistisian nöyryyttää itseään ja koko maatamme.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tällä kättelemättömyystapauksella voi olla laajemmat seuraukset. Se oli signaali Suomessa asuville muslimeille, ettei Suomen presidentti ja Suomi ansaitse kunnioittavaa kohtelua.

Ehkä vastaava loukkaus olisi, jos Suomen lähettiläs menisi kuraisin saappain kävelemään moskeijaan jossain islamilaisessa maassa ja vierellä olisi hänen vaimonsa avopäin minihameessa ja kenties rinnat myös paljastavasti esillä.

Tästä kuvitteellisestä esimerkistä olisi varmasti seurauksena kriisi. Islamilaiset loukkaantuisivat, uhkailisivat ja heidän kadunmiehensä hyppelehtisivät kaduilla polttaen lippuja sekä lähettiläspairia kuvaavia nukkeja. Tämä on islamilaisten ymmärtämää käytöstä.

Suomalaisten siis tulisi reagoida voimakkaasti heihin kohdistuviin islamilaisten tekemiin loukkauksiin. Muussa tapauksessa loukkaajat menevät pidemmälle rajojen kokeilussaan.

Jukka Aakula kirjoitti...

Olen samaa mieltä.

Haluaisin myös lisätä että presidenttimme on nyt loannut itse Suomen kunnian. Häntä ei voi pitää kuin luopiona ja petturina.

Anonyymi kirjoitti...

Arvopresidenttimme vain halusi näyttää millaisia arvoja hän edustaa. Ja olisihan Tarja toki voinut myös säkittää itsensä. Se vasta kunnioituksen osoitus olisi ollut.

reino kirjoitti...

Hyvä pointti tuo keskinäinen kunnioitus. Ja nämä kunniakysymyksethän ovat noille vähän machommista kulttuureista tuleville vielä paljon tärkeämpiä kuin suomalaisille. Pitää oppia ymmärtämään toisia kulttuureja, eikä antaa tehdä itsestään ovimattoa.

Arvopresidenttimme lehdistötiedottaja Romanitschuk otti ennen Linnan juhlia vahvasti kantaa siihen, että jos juhliin tullaan, niin Linnan juhlissa käyttäydytään sitten itsenäisyyspäivän juhlien edellyttämällä tavalla. Tai ollaan tulematta.

Tämä koski tietenkin vain Lordi-yhtyeen naamioita.

Anonyymi kirjoitti...

Osoittiko Iranin suurlähettiläs presidentillemme kunnioitusta jollain muulla mutta samanarvoiseksi katsottavalla tavalla?

Mikko Ellilä kirjoitti...

Sama ämmä ulkoministerinä ollessaan kävi Iranissa ja kulki siellä ollessaan koko ajan pukeutuneena islamilaiseen huntuun.

Halonen on dhimmi.