sunnuntaina, helmikuuta 18, 2007

Belgia - Flanderin kansan vankilaBertol Brechtin toteamus, että jos vaalitulos on väärä kannattaa vaihtaa kansaa, on järkyttävällä tavalla toteutunut Belgiassa:

Belgialainen marksilainen sosiologi Jan Hertogen on todennut että maahanmuutto pelasti muka Belgian demokratian. Toisin sanoen kansan koostumuksen muuttaminen niin, että alkuperäinen kansa vaihdettiin osittain muslimeihin, paransi vaalitulosta.

Hertogen tarkoitti siis, että koska Belgiaan pakkoliitetyn hollanninkielisen Flanderin asukkaat äänestävät kansallismielistä Vlaams Belangia, eli äänestävät väärin, kansa oli vaihdettava ja siinä myös hänen mukaansa onnistuttiin.

Belgian hallitus ei puhu tietysti kansan vaihtamisesta, mutta harjoittaa todellisuudessa kansanvaihtoa tuomalla maahan valtavia määriä turkkilaisia ja marokkolaisia, ja antamalla näille nopeasti kansalaisuuden. Belgian hallitus on siis de facto toteuttanut vallankaappauksen samaan tapaan kuin Konstantin Päts Virossa kolmekymmenluvulla. Virossa kansallisen liikkeen kannatus nousi voimakkaasti vaaleissa, jolloin Päts "pelasti" Viron demokratian lakkauttamalla sen !

Belgian hallitus pyrkii myös vaikeuttamaan flanderilaisten kansallisen puolueen Vlaams Belangin (VB) toimintaa. Vaikka VB:n kannatus vaaleissa Flanderissa on yli kolmannes, Belgian hallituksella oli kanttia kieltää Vlaams Belangin edeltäjän Vlaams Blokin toiminta.

On selvää että Flanderin kansalla ei ole mitään moraalista velvollisuutta sitoutua millään lailla Belgian demokratiaan, kun siihen ei sitoudu Belgian hallitsevat puolueetkaan. Flanderin kansan on todella aika ottaa kohtalonsa omiin käsinsä niin kuin esimerkiksi kroatialaiset 90-luvulla.

Belgialla - Länsi-Euroopan Jugoslavialla - ei ole olemassaolon oikeutusta. Belgia on Flanderin kansan vankila. Mutta Flanderin kansan on toimittava itse ja taisteltava itselleen vapaus. Mikään moraali ei edellytä että Flanderin vapaustaistelu itsenäisyyden ja todellisen demokratia toteuttamiseksi pitäisi tapahtua pelkillä vaaleilla. Ei Kroatiakaan äänestänyt serbihallintoa pois Itä-Kroatiasta 90-luvun puolessavälissä vaan toteutti operaatio Myrskyn, jonka sankarit ovat nyt Haagissa kansainvälisen oikeuden edessä.

Lähde: Bruessels Journalin artikkeli Vlaams Belangista.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

[offtopic]Suhtaudut ilmeisesti hyvinkin positiivisesti uskontoihin - poislukien tietysti Islam. Saanko kysyä, omaatko itse minkään sortin uskonnollista vakaumusta?[/offtopic]

Jukka Aakula kirjoitti...

Suhtaudun uskontoon - myös islamiin - niin että se on osa luontoa ja ihmisen biologiaa ja kulttuuria. Ja siksi rikkaus.

Uskonto on kuitenkin myös potentiaalisesti vaarallista kun se menee ns. överiksi. Tässä historiallisessa tilanteessa funfamentalistinen islam lienee vaarallisin uskonto. Ns. perinteelliseen islamiin en suhtaudu kielteisesti vaikkakin osin kriittisesti.

En hyväksy vapaa-ajattelua - se haluaa tuhota suuren osan ihmisyyttä ja inhimillistä kulttuuria. Pitäisikö esimerkiksi loputkin luonnonkansojen kulttuurit tuhota rationalismin nimissä ? Uskontohan on luonnonkansojen kulttuurissa keskeisessä asemassa.

Henkilökohtainen suhteeni uskontoon on hyvin vaikea määritellä. Koen olevani jollain tavalla kristitty.

Anonyymi kirjoitti...

"En hyväksy vapaa-ajattelua"

Tuollainen kuullostaa huolestuttavalta.
Ihmisten pakottaminen kahlittuun ajatteluun on tuhoisaa koska ihminen ei ole kone. Ei o koskaan onnistunut ihmisen historiassa.

Jukka Aakula kirjoitti...

Vapaa-ajattelijat ovat tietysti tehneet hyvääkin ja uskontoa pitää voida kritisoida. Vapaa-ajattelijat suhtautuvat kuitenkin uskontoon niin että siitä ei ole missään eikä milloinkaan ollut kuin haittaa. Mikä ei pidä minusta paikkaansa. Vaikea asia tietysti mutta asian ymmärtäminen edellyttäisi hiukan rehellisempää analyysia kuin mihin vapaa-ajattelijat tuntuvat olevan kykeneviä.

Ei terrorismiakan voi ymmärtää ilman rationaalista analyysia. (Katso aiempi postaukseni uskonnosta ja uksontokritiikistä.)

Vapaa-ajattelijoitten - esim. Dawkinsin - mielipiteet muistuttavat jotenkin petohysteriaa.

Uskonnon hyöty on ryhmäkoheesion tukeminen - esimerkkinä Suomen talvisota ja tuleva taistelu maailman herruudesta islamistien kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Onko tämä Blogilista.fi:ssä? En löytänyt haulla.