perjantaina, maaliskuuta 26, 2021

Koronapassin toteuttaminen on triviaalia - liikkumisrajoitukset rokotetuilta eivät ole järkeviä eivätkä kai edes laillisia

Rokotteen saaneita ei voine kohtuudella edellyttää noudattamaan sulkusääntöjä mm. siksi että ihmisoikeuksien julistus, johon Suomi on sitoutunut, ei anna oikeutta mielivaltaiseen ihmisten liikkumisen rajoittamiseen.

Päääsiäisen jälkeiseen tiistaihin on nimittäin ruhtinaallisesti aikaa toteuttaa koronapassi. Viro toteuttaa järjestelmän oman ilmoituksensa mukaan huhtikuun aikana. Digitaalinen koronapassi on nimittäin triviaalia toteuttaa. Julkissektori tietää sen että ihminen on rokotettu. Omakanta tukee rokotetietoja jo nyt. Sitten voidaan tarjota rajapinta jolla kuka tahansa voi kysyä onko henkilö rokotettu jos tietää hetun.
http://www.kanta.fi/<hetu>/koronarokote Vastaus http 200 tarkoittaa, että rokote on olemassa. Jos joku ei ykstyisyyssyistä halua että tieto on luettavissa, kieltäköön tiedon jaon. Myöhemmin voidaan lisätä vaikka optio, että vain poliisi voi lukea tiedon jolloin useampi henkilö ottanee palvelun käyttöön.
Jos jonkun kunnan sote-alueen järjestelmä ei kykene tätä tukemaan niin se on heidän häpeänsä. Kunnallisvaaleissa tavataan. Muutenkin riittää että Helsinki, Espoo, Kauniainen, Turku ja Vantaa toteuttavat tiedon pushauksen.

Ei pääkaupunkiseutua ja Turkua voi laittaa 100% kiinni jos osa kerran on jo rokotettu. Yritykset kärsivät.

Ei kommentteja: