torstaina, maaliskuuta 04, 2021

Ilmaston lämpeneminen: Mennäänkö markkinaehtoisesti vai pakkolailla?

Ekomodernistien ydinvoima- ja ilmastoseminaarissa seminaarissa yritysmaailman ilmastojärjestön CLC:n Jouni Kerosen puheessa tuli kirkkaana esiin seuraava ajatus:

Jos nyt ei mennä markkinaehtoisesti ja nosteta CO2-kustannusta reilusti, tulee vääjäämättä toiset keinot - pakkolait - ja sitten kaikki tehdään tehottomammin yritysten ja väestön kannalta.

Aloin lukea Kerosen ja Mari Pantzarin Tienhaarassa-kirjaa. Siinä oli Pekka Haaviston esipuhe ja sama ajatus tuli esiin:

Jos ajamme ohi tämän tienhaaran, valinnanmahdollisuutemme vähenevät. Jäjelle jäävät ilmastokieltolain vaihtoehdot - nopeat ja pakolliset toimet.

Joten ne jotka vastustavat nopeita markkinaehtoisia toimia - kuten ilmastodenialistit - de facto edistävät ilmastokieltolakien Suomea. 

Ilmastodenialistit ovat tehollisesti kommunisteja trumppilaisen vaatteissa.

Toisin sanoen: tässä vaiheessa voi sanoa, että nyt valitaan ensin mennäänkö markkinaehtoisesti - tehokkaasti ja halvalla - vai pakkolailla. Seuraava tienhaara sitten on, saadaanko pakkolakejakaan aikaan vai romahtaako koko systeemi. Haavisto totesi:

Jos ajamme myös kieltolakitienhaaran ohitse, olemme maailmassa, jossa riskit kasvavat sekä hallitsemattomat ja itse itseään ruokkivat ilmiöt voimistuvat. Esimerkiksi tundran sulaminen vapauttaisi valtavasti metaania, mikä kiihdyttäisi ilmastonmuutosta entisestään.

Itse ajattelen, että nyt on ehkä viimeinen toivon hetki, kun Joe Biden valittiin demokraattisesti johtamaan maailman merkittävintä maata. Mutta ei olla vielä tienhaarassa sen suhteen, että pelastuuko ilmasto vaan vain sen suhteen tehdäänkö toimet halvalla ja tehokkaasti vai kalliisti ja pakkolailla eli sosialismilla.

Voisi myös sanoa, että jos olemme tienhaarassa sen suhteen, voidaanko mennä markkinamekanismein, olemme valitettavasti myös tienhaarassa sen suhteen, voimmeko mennä eteenpäin demokraattisin mekanismein.

Minusta ei saisi edes antaa sellaista mahdollisuutta, että republikaanit vielä pääsevät valtaan. Demokratian itsepuolustuksen periaatteella puolue pitäisi minusta kieltää. Urko Kekkonen esitti ajatuksen demokratian itsepuolustuksesta omassa kirjoituksessaan puolustaessaan Isänmaallisen Kansanliikkeen toiminnan kieltämistä ollessaan sisäministeri. Olen aina ollut Kekkosen vastustaja mutta kirjoitus on kieltämättä osoitus siitä, että hän oli suuri suomalainen intellektuelli siinä missä Kyösti Kalliokin. Vastaava itsepuolustus toteutettiin Virossa kun Vapsi-puolue (Eesti Vabadussõjalaste Liit) oli saada vallan demokraattisten vaalien kautta. Puoluelaitos lopetettiin ja keskilinjan puoluetta edustava Päts otti vallan. Projekti epäonistui tosin lopulta ja NL miehitti Viron. Demokratian alasajo oli todennäköisesti heikentänyt kansalaisyhteiskuntaa ja oli ehkä vaikeampi saada kansa yhtenäiseksi NL:oa vastaan. Mutta tuo viimeinen oli omaa spekulaatiotani.

Ei kommentteja: