tiistaina, kesäkuuta 10, 2014

Pari lainausta

Putinin ulkoministeri Lavrov: "Suomi on oikein hyvä, oikein läheinen naapuri... Kumpikaan meistä ei ole koskaan pettänyt toista."

Kommentti: Sääli vaan, että Venäjä ei ole hyvä naapuri. Lavrov ja Illarionov tosin leikkivät hyvä-ryssä-paha-ryssä peliä. En ole vielä kuullut kenenkään suomalaisen ottavan peliä tosissaan. Venäjä on vastenmielinen naapuri, joka uhkailee Suomea ja yrittää saada poliitikkomme ja kansan pelkäämään ja taipumaan.

Pitkän linjan diplomaatti ja ulkopolitiikan vaikuttaja ja tutkija Jaakko Iloniemi: "Jaamme Naton riskit, mutta meillä ei ole turvatakuita." 

Kommentti: Oleellista on, että Iloniemen mainitsema ongelma on itse aiheutettu. Ei ole olemassa mitään keskitietä. On joko valittava rooli, missä siirrytään takaisin harjoittamaan suomettumislinjaa eli pienvaltio-politiikkaa tai on valittava liittoutumisen tie eli Nato-jäsenyys. Tai oikeammin keskitie on kyllä olemassa, mutta se on kolmesta vaihtoehdosta selkeästi tehottomin.

Lisäys:

Entinen ulkoministeri Jutta Urpilainen julistautui tänään kolmannen tien kulkijaksi HS:ssä: "Olen viehättynyt presidentin [ja Heinäluoman] ajatuksesta kolmannesta tiestä, jossa vahvaan itsenäiseen puolustukseen liittyy kumppanuuksia eri suuntiin.".

Kommentti: Kun poliitikot ovat kykenemättömiä tekemään suuria päätöksiä ja liittymään Natoon, Suomi ajautuu itse asiassa automaattisesti pienin askelin suomettumis-politiikka kohti.

Suomi on kuin Nokia. Kun on mennyt liian kauan hyvin, ei olla uskaliaita vastaamaan uusiin haasteisiin. Riskinotto kyky on nolla ja siksi ajaudutaan pahimpaan vaihtoehtoon.

Ei kommentteja: