perjantaina, heinäkuuta 02, 2010

Puistojen käytöstä - osa 2

Koska suomalaiset - varsinkin nuoret - ihailevat presidentti T. Halosta, hänellä olisi mahdollisuus vaikuttaa tällaisiin asioihin kuin Sinebrychoffin puiston ongelmiin. Hän voisi todeta jotenkin niin, että tällainen vastuuton käyttäytyminen ei sovellu kansankotiin. Tämä nyt olisi sitä arvojohtamista ja hyvinvointiyhteiskunnan edistämistä, josta Halonen puhuu.

10 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

Off-topic.

Linkitin aiemmin videon Romanian arkkitehtuurin estetiikan heikkenemisestä klassisesta, romanttisesta, art deco jne. tyyleistä nykyajan kylmään ja sieluttomaan "rationalistiseen" arkkitehtuuriin. Sama on tapahtunut ihmisten suhteen. Nykyajan muoviset missit, kaljaa ja röökiä vetävät löysäryhtiset ja kiroilevat nuoret naiset, töykeät ja pingoittuneet uraohjusnartut, "tiedostavat" lesbofeministit jne. eivät voi tekemälläkään näyttää yhtä yleviltä ja kauniilta kuin Bette Davis seuraavassa kuvassa:

http://celeberrimous.files.wordpress.com/2009/04/bette-davis.jpg

Naiset eivät voi nykyisin näyttää myöskään näin puoleensavetäviltä lisääntyvästä vaatetuksen alastomuudesta huolimatta, koska se on valovuosien päässä lähimmästä - lievästä - feminismistä:

http://attentialcine.blogosfere.it/images/Bette%20Davis%202.jpg

Vastaava kehitys on tapahtunut myös miesten osalta. Mies 1944 vs. 60-lukulaiset ja X-sukupolvi.

Valkea kirjoitti...

Lisäys. Jälkimmäisessä kuvassa Davis on hiukan liian meikattu, mutta silti.

Aakke kirjoitti...

Katusiisteys on ollut varmasti yksi laajimmin levinneistä ja kansainvälisimmistä valistusaiheista liikenneturvallisuuden, päihteidenkäytön ja turvaseksin ohella. Kaikille on varmasti tuttu kyltti, jossa hahmo pudottaa roskan roskakoriin, ja iskulauseet tyyliin: "Pidetään paikka X yhdessä siistinä!"

Tällaisten valistuskampanjoiden voittajia ovat ainakin niitä promoavat NGO:t, mainostoimistot, kampanjoihin pyydetyt julkkikset, ja mediat, joissa kampanja julkaistaan.

Mielestäni valistuksen teho on kuitenkin heikko. Jos presidentti Halosen osallistuminen tällaiseen siisteyskampanjaan ei ollut vitsi, niin nuorisolle hän edustaa vain "tätiä televisiossa", jonka siisteysvetoomukset eivät liikuta juuri p****nkaan vertaa sen kertaisella oluen/siiderin juontihetkellä.

Nuoruuteen vain kuuluu kapinointi auktoriteetteja vastaan ja tietynlainen "hulinointi".

---

Tässä nykynuorison elämänmenoa Ruotsin puoleisesta Haaparannasta:

http://www.youtube.com/watch?v=WkVzLIzVszU

Poliisikin tuntuu olevan tilanteessa melko voimaton.

Jukka Aakula kirjoitti...

No ei se ollut varsinainen vitsi vaan ajattelin että jos Halosen kannattajat näihin juttuihin uskovat niin nappaisivat nyt tämän.

Suurin osa suomalaisista lienee boshevikkeja ja DDR-faneja kun kerran heille kelpaa Tarja Halonen - Otto-Wille Kuusisen inkarnaatio - presidentiksi. Tai jos ei nyt bolshevikkeja niin ainakin helvetin naiveja.

En usko valistuskampanjaan itse mutta jos kerran tämmösessä maassa asuu nin pitää puhua näille ufoille niin että he YM-MÄR-TÄ-VÄT.

Toukka kirjoitti...

Jukka hyvä, minäkin äänestin Halosta. Ensimmäisellä kerralla siis. Bolsevikki en silti ole, eikä ihmisen tarvitse mielestäni olla erityisen naiivi ollakseen äänestämättä Esko Ahoa, joka saattaa toki silti olla ihan kunnon mies.

Suoraan sanottuna minua viehätti ajatus naisesta presidenttinä, kuten viehätti kenties 80:a prosenttia Suomen naisista ja ehkä 30:a prosenttia Suomen miehistä. Siinä on jo aika monta prosenttia aivan tavallisia ihmisiä, niitä suomalaisia, joihin mekin haluamme ns. uskoa.

Jukka Aakula kirjoitti...

Ymmärrän vielä sen että joku äänesti Halosta kerran. Mutta toisen kerran äänestämisen lasken jo syvän naivismin piiriin.

Olen itse äänesänyt kolme kertaa naista presidentiksi (Rehn, Rehn ja Rehn). Olen äänestänyt myös eduskuntavaaleissa naista ainakin kaksi kertaa.

Toisaalta ymmärrän naivismia. Jos todellisuus ei kiinnosta sellaisena kuin se on, vaan ihminen haluaa ajatella ajatuksia jotka parantavat hänen sosiaalista asemaansa, niin minkä minä sille voin.

Tällaistahan suuri osa ajattelusta on sekä vihreillä, maahanmuuttokriitiisillä, libertaareilla ja muilla. Olen tietysti itse antikonformisti, mutta voin kyllä sanoa että olen elämäni aikana huomannut monia konformismin yleisiksi saattamia mielipiteitä, jotka myöhemmin on yleisesti hyväksytty typeriksi.

Ei se, että Halonen on susittu, todista mitään hänen topdellisesta laadustaan. Suomi on konformistien maa. Ei se, että olen kansallismielinen estä minua kritisoimasta omaa kansaani. raamatun profeetatkin haukkuivat israelilaisia. Myönnän kyllä että koen tämän roolini hiukan raskaaksi. Menetän koko ajan ihmissuhteita, mutta hyväksyn tilanteen tällaisena.

Olen täysin vakuuttunut siitä, että historiallinen tutkimus tulee myöntämään Halosen presidenttikauden täydeksi kuplaksi.

Jukka Aakula kirjoitti...

Olen pahoillani jos kuullostan hyökkäävältä tässä Halos-asiassa.

Mutta se selitys, että suomalaiset naiset halusivat naisen presidentiksi ja jotkut miehetkin osoittivat tällaista halua ja siksi Halonen valittiin, on minusta suurelta osin (ei kokonaan) tyhjä.

Äänestin itse jo Halosen valintaa edeltävissä vaaleissa Rehniä sekä ensimmäisellä että toisella kierroksella. Rehn valittiin melkein.

Yksi syy miksi Rehniä ei valittu oli se, että monet suomalaiset naiset näkivät Rehnin jotenkin uhkaavampana - kauniina, ruptsinkielisenä, fiksuna - kun taas epäanallyytinen, ulkoisesti vaatimaton, epäsosiaalinen ja alemmasta yhteiskuntaluokasta tullut Halonen koettiin vähemmän uhkaavaksi.

Toisaalta Halosen herraviha - poliitikkojen nöyryyttäminen - tekee suomalaiseen narisijaan syvän positiivisen vaikutuksen.

Toukka kirjoitti...

Oma motiivini ei ollut niinkään feminismin kuin uteliaisuuden siivittämä: minkälaista on, kun presidenttinä on nainen? Miten ja mihin se vaikuttaa?

Lisäksi Halosta propagoitiin minulle henkilönä, jolla on sosiaalinen omatunto ja joka on toiminut setlementtiliikkeessä - mielestäni lähtökohtaisesti hyviä asioita kumpikin.

Huomaan olevani nyt puolustus- tai puolustelukannalla, mikä harmittaa minua. Harmia tarkastellessani huomaan siinä kaksi juonnetta:

a) "Olisi pitänyt etukäteen tietää", eli jälkiviisauden asettama epärealistinen vaatimus.

b) "Olinko sitenkin konformisti".

Jukka Aakula kirjoitti...

Toukka,

Minua taas harmittaa se että olen tässä nimenomaisessa asiassa aina niin hyökkäävä.

Arvostan mielidettäsi ja sitä ettet kyrsiintynyt minun tekstistäni.

Uteliaisuus on minustakin hyvä syy äänestää.

Jukka Aakula kirjoitti...

Toukka,

Minua taas harmittaa se että olen tässä nimenomaisessa asiassa aina niin hyökkäävä.

Arvostan mielidettäsi ja sitä ettet kyrsiintynyt minun tekstistäni.

Uteliaisuus on minustakin hyvä syy äänestää.