keskiviikkona, helmikuuta 10, 2010

Teoretisointia migraatiosta vielä kerran

Boyd ja Richerson ovat siis osoittaneet, että sopivan tasoinen payoff perusteinen migraatio voi nostaa globaalin tehokkuuden lähelle maksimiaan, kun pelataan Stag Huntia.

Tämä tapahtuu niin, että tehottomista osapopulaatioista muutetaan tehokkaampiin ja muuttaja sopeutuu.

Koska tehokas tasapainotila on kuitenkin stokastisesti epästabiili ja tehoton tasapainotila stokastisesti stabiili (risk dominant), tehokas tasapainotila menetetään hyvin todennäköisesti tulevaisuudessa.

Siksi on olemassa jokin optimaalinen määrä osapopulaatioita niin, että globaali tehokkuus maksimoituu pitkälläkin tähtäimellä. Tekokkuus saavuttaa maksiminsa vain jos osapopulaatioiden määrä ylittää tietyn arvon.

2 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

No, tästä artikkelista voi havaita, että nykyisellä politiikalla kantaväestöpopulaatiot eivät tule säilymään. Kiinalaisten ja intialaisten kommentointi valaisee realiteetteja länsimaiden ulkopuolella. Siellä voi odottaa kantaväestöjen säilyvän:

http://ozconservative.blogspot.com/2010/02/red-teds-low-act.html

Jukka Aakula kirjoitti...

En ole koskaan huomannut intialaisessa mediassa mitään anglo-vastaisuutta paitsi tällä kertaa kun olimme Intiassa juuri kun nämä Australian tapahtumat tapahtuivat.

Kiina on toinen juttu. Kiinassa angleja vihataan.

Intiassa useimmat isot lehdet ovat yhdistelmiä amerikkalaisista ja intialaisista lehdistä. Amerikkaan suhtaudutaan minusta aika ok. Australian suhteen tilanne varmaan on muuttumassa.