keskiviikkona, helmikuuta 17, 2010

Jumala Syyrian johtoa suojelkoon

Mitä enemmän olen seurannut maailman kulttuuridiversiteetin katoamista, sitä enemmän olen oppinut pitämään Syyrian Alawiitti-hallinnosta.

Pelkään pahoin, että yhtenä kauniina päivänä USA tai Israel hyökkäävät Syyriaan ja kaatavat koko upean korttitalon. Tai demokratiavaatimukset maan sisällä johtavat enemmistövaltaan ja kaikkien Syyriaan paenneiden ikiaikaisten kansansirpaleiden lopulliseen tuhoon. Gnostilaisten, Yezidien tai Alawiittien itsensä. Monien monien muiden.Toinen vaihtoehto on, että ko. ryhmät muuttavat USA:han tai Ruotsiin ja sulautuvat siellä muutamassa sukupolvessa.

4 kommenttia:

Valkea kirjoitti...

En usko, että Israel hyökkää. Vaikka maiden välit eivät ole rakastavia, ne ovat kuitenkin jonkinlaisessa tasapainossa. Fundamentalistimuslimit ovat pyrkineet ahneesti valtaan Syyriassa ja alawiittien syrjäyttäminen parantaisi fundamentalistien mahdollisuuksia päästä valtaan. Israelilla ei ole myöskään resursseja ja mahdollisuuksia Syyrian miehityksen ylläpitämiseen.

Mielenkiintoista tietoa.

Jukka Aakula kirjoitti...

Totta.

Syyria on hyvä esimerkki siitä että periaatteet eivät aina lennä. Demokratia on hieno asia, mutta ...

Ruandassakin vähemmistöhallitus on toiminut paremmin kuin enemmistöhallitus.

Tiedemies kirjoitti...

Vähemmistöhallituksessa ei sinänsä ole mitään inherentisti "epädemokraattista". Vähemmistöhallitus joutuu kulkemaan enemmän "kieli keskellä suuta" ja siten voi hyvin toimia paremmin kuin enemmistöhallitus.

Enemmistöhallitukseen kohdistuvat odotukset ja sisäiset rikki repivät voimat ovat suuremmat.

Valkea kirjoitti...

Off-topic, mutta on-topic.

Traditioiden ja uuden maailmanjärjestyksen vertailua:

http://turnabout.ath.cx:8000/node/13

http://turnabout.ath.cx:8000/node/1116