tiistaina, maaliskuuta 17, 2009

Nuoret avoimempia maahamuutolle ?

Suomalaisten suhtautuminen maahanmuuttoon on siis koventunut dramaattisesti. Päätelmä perustuu Suomen Gallupin HS:n tilauksesta tekemään haastattelututkimukseen. HS:n mukaan nuorten suhtautuminen on kuitenkin positiivisempaa. Päätelmä lienee luettavissa ko. tutkimuksesta vaikka en nähnyt lukuja lehdessä.

HS haastattelee Suomen Gallupin toimialajohtajaa Juhani Pehkosta, joka toteaa että nuoret ovat avoimempia ja suhtautuvat mm. siksi maahanmuuttoon positiivisemmin. Johtopäätös ei tule ilmi ko. tutkimuksesta.

Kysynkin Pehkoselta, mille nuoret ovat avoimempia. Ovatko nuoret avoimempia median ja koululaitoksen harjoittamalle poliittiselle manipulaatiolle ? Olen lukenut nuorten suhtautuvan "avoimemmin" myös Venäjään eli uskovan väitteeseen, että Venäjä ei ole uhka Suomelle. Kaikkialla, missä Valtio tai Puolue harjoittaa poliittista propagandaa on havaittu, että nuoret ovat avoimempia manipulaatiolle kuin aikuiset:Voisiko olla että avoimuus on osittain naiviutta ja elämänkokemuksen puutetta. Aikuiselta naivius yleensä karisee pois ja vanhemmat suhtautuvat ehkä juuri siksi negatiivisemmin Venäjään ja islamiin. Aikuiset eivät myöskään ole niin avoimia propagandalle kuin nuoret.

Poikkeuksena eräät ikinaivit.

Tottakai on myönnettävä, että myös maahanmuuttokriittiset ovat viime aikoina onnistuneet poliittisessa propagandassaan hyvin. On turha väittää etteikö maahanmuuuttokriittisyyden kasvun takaa ole löydettävissä osittain samanlaisia konformistisia tendenssejä kuin monikultturismin aiemman nopean etenemisen takaa.

Ei kommentteja: