maanantaina, huhtikuuta 07, 2008

Joku tässä mättää ?

Kaksi suht tylyä väitettä on esitetty:

1. Afrikkalaisten mielestä tappaminen on normaalia toimintaa. ("Afrikkalaisten mielestä ... hetken mielijohteesta huvin vuoksi tehdyt murhat ovat normaalia meininkiä.")

2. Suomalaiset miehet tappavat naisia rutiininomaisesti. ("…naisia, joita miehet täällä rutiininomaisesti tappavat ja hakkaavat…")

Väitteet ovat rakenteeltaan melkein symmetrisiä. Lauseiden semantiikkakin on varsin sama - toisessa vain puhutaan suomalaisista miehistä ja toisessa afrikkalaisista (miehistä).

Väitteitten esittäjien kohtalo ei sen sijaan ole kovin symmetrinen:

1. Edellisen väitteen esittäjä haastettiin oikeuteen ja alempi oikeusaste antoi hänelle 60 päiväsakkoa. Esittäjää on myös demonisoitu sosiaalisesti - siis parjattu eri keskustelupalstoilla.

2. Jälkimmäisen väitteen esittäjä saa Helsingin Sanomista palkkaa toimittajana ja palstatilaa väitteen esittämiseen. (No toki tätäkin henkilöä on parjattu.)

Kyllä tässä nyt joku minusta mättää. Ymmärrän toki sen, että vähemmistöjä suojellaan. Tällainen syrjivä käytäntö aiheuttaa kuitenkin luottamuksen laskua suomalaiseen yhteiskuntaan.

7 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

No erohan on tietenkin siinä, että afrikkalaisessa hetken mielijohteessa tehdyssä rituaalimurhassa uhri nousee zombiena haahuilemaan pitkin maita ja mantuja. Suomalainen kirvessurma on sen verran tanakkaa tekoa, että kun ruumis maahan lasketaan, se ei sieltä nouse näytille. Näin ollen myös rikoksen moitittavuus on suomalaisessa surmassa suurempi, koska hengenlähtö on lopullinen.

Ville A. kirjoitti...

erohan on luonnollisesti relativistin mukaan siinä, että kirjoittaja 1 haukkui afrikkalaisia. Hän ei voi arvostella muita, koska ei elä tässä kulttuurissa. Kaikki kultturithan ovat yhtä hyviä.

ja toisaalta, suomalainen luterilainen aateperinne on aina varonut muiden arvostelua ja korostanut itsensä vähättelyä.

nämä olivat siis omia arvauksia. surkeaahan on, että näiden rikkomisesta tulee sakkoja.

o tempora, o mores.

Anonyymi kirjoitti...

"2. Suomalaiset miehet tappavat naisia rutiininomaisesti. ("…naisia, joita miehet täällä rutiininomaisesti tappavat ja hakkaavat…")"

Olisikohan tarvetta miesten oikeuksia puolustavalle järjestölle. Sellainen voisi tehdä tutkintapyynnön edellämainitusta HS:n julkaisemasta väittämästä. Selvää kansanryhmän vastaista kiihotusta.

Tämä muuten ei ole vitsi. Jollain tavallahan on saatava Katjat sun muut rauhoittumaan. Muussa tapauksessa tilanne eskaloituu ja VHM:n parjaaminen kiihtyy.

acc

Jukka Aakula kirjoitti...

Minustakin kannattaisi harkita syytteen nostamista. Tuomiotahan siitä ei varmaan tulisi mutta osoittaisi tilanteen korniuden.

VHM tekee työt, maksaa verot ja maksaa sakot.

Mikko Ellilä kirjoitti...

Minähän en edes sanonut, että afrikkalaiset rutiininomaisesti syyllistyisivät murhiin. Sanoin vain, että afrikkalaisten mielestä hetken mielijohteesta huvin vuoksi tehdyt murhat ovat normaalia meininkiä. Tämä on samanlainen toteamus kuin se, että suomalaisten mielestä ihmisten hukkuminen kännissä juhannuksena on normaalia suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan kuuluvaa meininkiä. Vastaavasti afrikkalaisten mielestä on afrikkalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan kuuluvaa meininkiä, että jotkut tekevät murhia hetken mielijohteesta.

Helsingin Sanomien toimittaja Katja Martelius sen sijaan valehtelee, että suomalaiset miehet rutiininomaisesti tappavat ja hakkaavat naisia. Tämä on aivan selvä valhe. Suomessa murhataan noin sata ihmistä vuodessa. Näistä naisia on vähemmistö, ehkä parikymmentä henkeä. Hakekaa itse tietoa tilastoista, jos haluatte. Joka tapauksessa parikymmentä henkirikoksen uhrina kuollutta naista ei ole niin paljon suhteessa pariin miljoonaan naiseen, että voitaisiin väittää naisten joutuvan rutiininomaisesti miesten murhaamiksi.

Jukka Aakula kirjoitti...

Totta !

Mikko Ellilä kirjoitti...

Katja Marteliuksen juttuun liittyen ks. faktatietoja:
http://perttiruha.blogs.fi/2008/03/31/optula-vastasi-3975864