tiistaina, marraskuuta 30, 2021

Ruotsi: Uusia ja kovempia rangaistuksia, vahvempi yhteiskunta

Ruotsin uusi päääministeri Andersson vaatii vahvempaa yhteiskuntaa ja kovempia ja uudenlaisia rangaistuksia. HS kirjoittaa:

”Me otamme kontrollin takaisin”, hän kiteytti puheessaan. Hän kysyi, miten voi olla mahdollista, että yhdessä maailman rikkaimmista ja tasa-arvoisimmista maista syntyvä lapsi saattaa murhata toisen ihmisen jo ennen kuin ehtii täyttää 18 vuotta.

Jengirikollisuuden taustalla on Anderssonin mukaan segregaation ongelmia, joita aiemmat poliittiset päätökset ja puutteellinen integraatio ovat pahentaneet.

SOSIAALIDEMOKRAATIT ovat olleet hallitusvallassa seitsemän vuotta, ja Anderssonin mukaan paljon on jo tehty: uusia rangaistuksia on luotu ja vanhoja kovennettu, ja poliisien määrää on lisätty.

Jengiväkivalta on kuitenkin yhä vakava ongelma, jonka korjaamisessa kestää pitkään.

Ratkaisuksi Andersson esittää yhteiskunnan roolin vahvistamista entisestään. Kun yhteiskunta ei ole ollut riittävän vahva, rikollisjengit ovat luoneet omat sääntönsä ja omat oikeusjärjestelmänsä.

”He seisovat avoimesti koulujen ulkopuolella ja rekrytoivat lapsiamme rikolliseen elämäntyyliin, jossa räjähdykset ja ampumiset ovat arkipäivää”, Andersson kuvasi.

Anderssonin mukaan jengirikollisuutta ei voi erottaa muusta yhteiskunnasta, vaan se on ”häpeällisen hyvin integroitunut talouteemme”.

”Sitä voi miettiä jokainen, joka korjaa taloaan tai lakkauttaa kynsiään sopimattoman halvoilla hinnoilla ja jokainen, joka tilaa huumeita kotiinkuljetuksella tai ostaa seksiä....

...Anderssonin mukaan myös Ruotsiin muuttavilta on odotettava enemmän. ”Asetamme selkeitä vaatimuksia, mutta tarjoamme myös mahdollisuuksia”, hän kiteytti. Työ on kaiken perusta, Andersson sanoi. Nuorten on mentävä kouluun, vanhempien on opeteltava ruotsin kieli ja mentävä töihin tai kouluttauduttava ammattiin.

...Andersson sanoi, että puolueen tavoitteena on saada sosiaalitukiin vastikkeellisuutta. Se voisi tarkoittaa esimerkiksi sitä, että tukien saajalle on tarjottava vähintään muutamaksi tunniksi töitä joka viikko, minkä lisäksi hänen on opeteltava kieltä.


Ei kommentteja: